czar1994 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 dzisiaj dorobiłem do swego modelu lotki. czasami wariowało wszystko silnik nie działał. W końcu sie wkurzyłem podpiłem stary akumulator do odbiornika i był podłączony jeszcze jeden akku do regla. wydaje mi sie ze coś sie spaliło bo silnik ani nie bibczy na początku w ogóle sie nie włącza lotki nie chodzą tylko działa przez chwile ster pionowy i poziomy a chwile potem wszystko później wyłącza. podejrzewam że to regiel. EDIT: to na pewno regiel bo jak podłącze do odbiornika stary akku i same serwa to wszystko chodzi a jak podłącze nowy akku przez regiel do odbiornika to włącza sie i wyłącza... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 Czy regulator posiada wbudowany BEC?- jeśli tak to uwaliłeś go podpinając wstecznie napięcie z oddzielnego akumulatora . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czar1994 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 BEC to jest to że sie podłącza akku do regulatora tak?? jak tak to mam to i tak mi sie wydaje ze to na 90% regiel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 BEC jest to elektroniczny eliminator baterii zasilającej odbiornik - jest on zasilany poprzez regulator . Odpowiedź więc znasz - sam uszkodziłeś regulator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czar1994 Opublikowano 21 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 da sie to odesłać na gwarancje czy kupować nowy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 21 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2009 sam coś uszkodziłeś i pytasz czy wysłać na gwarancję ? powstrzymam się od odpowiedzi ... mam dziś dobry dzień dla was Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czar1994 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 dzisiaj zauważyłem że to nie przez regulator tylko przez li pola. ponieważ podłączyłem akku i raz silnik bipną. lecz nie dał rady ruszyć. i największe serwo sie nie dało rady ruszać. podpiąłem stary akku i duże serwo sie ruszało. li pol sie napęcznił i ma 2,8v na ogniwo i razem też 2,8v. oto parę fotek li pola: http://img32.imageshack.us/gal.php?g=sdc13997.jpg co mam zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 23 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 li pol sie napęcznił i ma 2,8v na ogniwo i razem też 2,8v. co mam zrobić? jak zwykle, sie nieczyta foruma i sie nie wie jak dbać o li-pole jak moze miec 2,8v na ogniwo i razem tez 2,8 v to ile ma ogniw? 1? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czar1994 Opublikowano 23 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2009 no ja też nie wiem jak to możliwe ale ma 2,8 na jednym ogniwie na 2 też i razem mają też 2,8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Wychodzi na to, że jedna cela padła. Można spróbować naładować pakiet, ale UWAGA ]MUSI być umieszczony w jakimś ceramicznym pojemniku, najlepiej w doniczce,. Jest to zabezpieczenie w razie zapalenie się. Jeszcze lepiej było by gdybyś ładował pakiet na balkonie lub na polu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 czar1994, takie rzeczy to tylko w erze. Jeżeli - jak piszesz - obie cele mają po 2.8V i cały pakiet też 2.8V, to albo coś nie tak jest z Twoim mierzeniem, albo z opisem, albo pakiet masz połączony równolegle a nie szeregowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czar1994 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 pakiet próbowałem ładować i go nawet ładowarka nie widziała. i nie wiem czemu tak jest ale dawniej oba miały sumę swoich napięć a teraz razem jest tyle samo. wiem to jest dziwne i mnie też to przeraża... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.