Bartus Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Opublikowano 31 Lipca 2009 No i zaczęło się. Samolot cały czas skręca w lewo, więc podłożę jeszcze jedną podkładkę. Samolot jest rozbity :/ Ale nie poddaje się i walczę dalej, aż do skutku. Zaraz zabieram się za klejenie. :wink: Za chwilę dodam filmik z lotu... (tylko się nie przestraszcie, to mój pierwszy lot) http://www.youtube.com/watch?v=PmjVhP1I0rQ
janek-20 Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 ale rozbiłeś, ja jutro będę puszczał, mam nadziej że będzie lepiej
Bartus Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Opublikowano 31 Lipca 2009 Napisz jak Ci poszło Mój już się klei. Czeka na jutrzejsze starcie z ziemią
ToMarkov Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 Heh trzymam kciuki bo moj rwd w niecierpliwosci czeka na bebechy i oblot... strasznie sie boje ze tyle pracy a tylko kilka sekund radosci no ale to jest piekne i coraz bardziej mnie wkraca. Chyba napewno polknalem bakcyla ;]
Mortez Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 Ja właśnie dzisiaj (właściwie wczoraj :mrgreen: ) oblatałem swojego. Lecz wolałem nie ryzykować i puściłem go z ręki nad zbożem i pierwsze trzy loty były nieudane bo spadał pionowo w dół ale za czwartym razem już wzniósł się bardzo wysoko i gdyby nie to że chciałem sprawdzić jak szybuje to wylądował bym bezpiecznie. Spadł identyko tak jak twój tylko z cztery razy większej wysokości i włos mu z głowy nie spadł.
marcin133 Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 Tutaj masz opisane po co stosuje się wykłon i skłon silnika. W Twoim przypadku oczywiście tak jak radzą koledzy czyli do dołu. To że model skręca w lewo może być spowodowane błędną geometrią modelu. W końcu to Twój pierwszy model i nie wszystko chyba wyszło jak powinno Wytrymujesz ile się da już podczas lotu. Co do filmu i Twojego lotu: Całkiem nieźle Pierwsza próba troszeczkę za wcześnie próba oderwania ale za drugim razem już prawidłowo. Dalej doprowadziłeś do przeciągnięcia i grd$%^%$...... Musisz lepiej dbać o prędkość, nie zaciągać mocno wysokości, próbować wznosić się łagodnie cały czas pilnować by model za bardzo nie zwalniał. Na początku nie jest to proste - dużo w tym pomaga symulator ale się nauczysz. Przemyśl zawsze co źle robisz i próbuj następnym razem tych błędów nie popełniać. Model będzie latał i to te ważne Powodzenia i udanych lotów.
Bartus Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Dzięki Dzisiaj kolejne próby, tym razem pojadę na łąkę. Wrzucę późnym wieczorkiem filmik i może jakieś fotki
janek-20 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 wyważony w miarę jest, wykłon silnika zrobiłem w dół i w lewo patrząc na model z przodu, no i zobaczymy czy lata, zaraz idę zobaczyć i lipa, kurcze nie ma dobrego podłoża do startu i jeszcze muszę ustawić sobie dobrze aparaturę bo mam prawie wszystko odwrotnie, a z ręki go wyrzucać się boje, jutro dalej będę próbował, jeszcze muszę założyć kółko z tyłu jeszcze jedno jak podłączam pakiet do silnika to serwa też chodzą, czy pakiet zasilający do odbiornika też podpiąć
Mortez Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 jeszcze jedno jak podłączam pakiet do silnika to serwa też chodzą, czy pakiet zasilający do odbiornika też podpiąć a po co chcesz podpinać jeszcze jeden pakiet ????? :|
janek-20 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Opublikowano 3 Sierpnia 2009 tak się pytam dzisiaj kolejna próba była i nic tylko ziemia, ale zauważyłem że mój pakiet (chwilowy, który mam od Lamy V3 2S 800 mAh) ma jedna z cel jest napuchnięta i bardzo szybko się pakiet rozładował, czy idzie sprawdzić miernikiem ile ma pojedyncza cela, bo jak sprawdzam całość to ma 6,4 V, będę musiał teraz kupić nowy ale jak już to 3s i 2200 mAh
Bartus Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Ja też bałem się startować z ręki, ale to nic trudnego Wystarczy mocno wyrzucić go w przód i lekko w górę, a dalej sam poleci Mój już lata... Tym razem wydaję mi się, że kret spowodowany był wiatrem... Youtube
Gość Anonymous Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Mój już lata... Tym razem wydaję mi się, że kret spowodowany był wiatrem... Rozruch silnika miałeś jak w odrzutowcu Fajnie leciało, dopóki nie spadło Powodzenia w odbudowie i tak trzymać - ewidentnie widać postęp!
Bartus Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Dziękuje Pakiet 3s 2200 mAh Niestety po wielu naprawach samolot stracił geometrię i już nie chce dobrze latać, gdy startuje od razu obraca się w lewo (jakby lotkami obracać) i spada. Dlatego też chcę zrobić nowy. Może jakieś propozycje? Myślałem o toto-0, co o tym myślicie? Na pewno już mnie to wciągnęło i nic mnie nie powstrzyma przed kontynuacją hobby :twisted: EDIT: teraz jak już się na UH zamawia Możecie mi powiedzieć co to UH??
Mortez Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 UH to sklep zagraniczny w którym są dobre części za połowę polskiej ceny. http://www.unitedhobbies.com/hobbycity/store/uh_index.asp
Bartus Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Trzeba było od razu, że to hobbyking To co mi doradzicie? Jaki modelik?
MiQ27 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Myślałem o toto-0, co o tym myślicie? Pomysł niezły, tylko zrób go lekko i na początek ze wzniosem. Bez wzniosu wymaga raczej ciągłego pilnowania i na początek męczy. Wiem po sobie Albo Toto-1 lub hardkorowo 2, jeśli wolisz motoszybowce. Ale też ze wzniosem, albo nawet wzniosem i "uszami".
janek-20 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 A może toto-7? :roll: według mnie to dobry pomysł, jak kończę swojego rwd i czekam na pakiet i ładowarkę
Bartus Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Tak więc zabieram się za toto-7, może uda mi się zrobić jakąś relację, ale jak już to założę nowy temat
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.