Doktorek511 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 z racji braku zajęcia w wakacje postanowiłem zbudowac poduszkowiec. o wymiarach 60 x 30. posaidam 3 serwa silnik i regulator od nemo ( nadają się?). Fartuch planuję zrobic z parasolki ( tez nei wiem czy się nadaję) i tu pojawia sięmoje pytanie co powinienem kupic? oczywscie oprócz balsy:) jakie smigła itp pozdrawiam:) ps. bedzie t 2 silnikowiec jeden od napedziania poduskowca drugi od pompowania fartucha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 - drugi silnik - drugi regulator - śmigła dopasowane do silników - sklejka - depron - pakiet zasilający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktorek511 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 ta wiem juz to naprawiłem:) a mógłbym zrobic 2 silnik bez regulatora? poprostu zwykły silnik z włacżnikiem? i jakie śmigła najlepiej się do tego nadają? 2 czy 3 płatowe? aha i czy parasolka to dobry materiał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę. Zgadzam sie z tym, ale nad pisownia proponuje popracowac - nie ma sie co spieszyc - post wyslany nawet kilka minut pozniej tez sie pojawi, forum nie ucieknie, a koledzy z forum powazniej Cie potraktuja. Powodzenia w budowie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 Silnik od poduszki może być włączany np. włącznikiem mechanicznym za pomocą serwa. Musiałby to jednak być silnik szczotkowy. Pisałem już wcześniej, że śmigła muszą być dobrane do parametrów silnika. Nie piszesz nic o posiadanych silnikach, a oczekujesz odpowiedzi :?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktorek511 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 posiadam silnik elektryczny 370 - Nemo - EK3-0021 - E-Sky drugi muszę dokupić. chodzi mi głownie o to jaki sinik powinienem kupić i jakie śmigła do tego poniewaz jak juz bede zamawiał to lepiej wszystko razem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 W Nemo silnik pracuje z przekładnią i śmigłem chyba 9x7. Zrób tak samo. Jeśli chodzi o zakup silnika szczotkowego to nie masz raczej dużego wyboru (370, 480, 540). W specyfikacji konkretnego silnika będzie napisane o zalecanym śmigle. Niech może wypowiedzą się ci, którzy używają takich silników. Ja miałem zawsze tylko bezszczotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 To moze zostaw szczotke na unoszeniu, a do napedu kup bezszczotke z regulatorem. Bedize to bardziej przyszlosciowy zakup. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doktorek511 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2009 ok wielkie dzięki:) aha słyszałem ze to dobry silnik http://www.modelarski.com/produkt-Silnik_Emax_CF2812,3697.html nada się? i chyba rzeczywiścię zastosuję śmigło 9x7 i silnik od nemo a do napędy bezszczotka. Po za tym chyba przesadziłem z rozmiarami modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 Mam taki silnik i jestem z niego bardzo zadowolony, przeżył paredziesiąt większych i mniejszych kraks i działa dalej. Polecam ten silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.