Boogie Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 alchemique: Jaka cena tego mintorka?? A tak nawiasem to projekt tej Funtany powstał w oparciu o oryginał to znaczy Funtanę 100 O funtane 90tke jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 alchemique:Jaka cena tego mintorka?? Nie wiem. Pytaj bezpośrednio u producenta: 3m.mintor (at) virgilio.it PS. Z tego co mi wiadomo to już jest albo niedługo pojawi się w sprzedaży Mintor 55cc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 28 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2009 I wyjdzie nowy DL 31ccm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Dzięki uprzejmości kolegów Kmiloob, oraz Krzysztofa otrzymałem pliki DXF .Po ich przejrzeniu okazało się że to przekombinowana Katana X-lite .Mam plany Funtany z jakiejś czeskiej strony i chyba są trochę inne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adus81 Opublikowano 10 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 dziękuję Panowie za rady i spostrzeżenia - oczywiście proszę o jeszcze. Co do sklejkobalsy to niestety najcieńsza jaką znalazłem to 3 mm. Paweł, jak najbardziej masz rację, że dużo wymiarów jest w calach na planach ale jak na złość akurat to 1,6 mm się zgadza Przemyślałem te plany i pomysł wpadł mi taki do głowy żeby przeskalować je w całości o 93,75 % co da dokładnie wycięcia na materiał o grubości 1,5 mm - rozwiąże to problem grubości balsy i sklejki.Model będzie miał wtedy rozpiętość 187,5 cm. Chyba, że jestem w błędzie to mnie poprawcie proszę Co do rozmiaru arkusza to nie mam wyjścia i muszę przekleić części na dostępne rozmiary desek. Silnik 35 - 40 ccm - benzyna oczywiście. Moim zdaniem plany są na materiał 3mm a podane wymiari 1,6 mm oraz 0,8 mm bo taki tez tam jest to podane dane do wycięcia frez 1,6 , a plany narysowane z ofsetem 0,8mm abo po wycięciu na cnc sie zgadzały. Własnie ją wycinam i wychodzi całkiem dobrze :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz1987 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 troche odkopie temat pytaniem czy komus w koncu udalo sie poskladac to do kupy? :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.