malinn Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Witam Mam regiel jeti i do niego kartę advance plus. Większość z niej rozumiem jednak mam problemy ze zrozumieniem dwuch terminów: 1. Cut off voltage (do wyboru HIGH i LOW) 2. Cut off type (do wyboru HARD i SLOW DOWN) Tłumacząc to to wiem że 1 to odciecie prądu, a 2 to ustawienie silnika. NIe wiem jednak jak to działa w praktyce i co to oznaczA.Które ustawić żeby było lepiej dla li-poli oraz bezpieczniejsze dla modelu? Porszę o rozszyfrowanie tych terminów oraz jak to się ma w praktyce do pracy silnika i całego napędu.
motyl Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 pierwsze ustawia ci odcięcie 2,7 albo 3,0 V na celke Drugie albo przez cały czas silnik pracuje na MAX i w pewnym momencie staje nagle "dęba", albo pod koniec pakietu zaczyna powoli zmniejszać maksymalne obroty.
malinn Opublikowano 24 Marca 2007 Autor Opublikowano 24 Marca 2007 Spoko 2. rozumiem i mam ustwioone że silnik staje odrazu bez zwalaniania. Co do pierwszego to HIGH -3,0 v a LOW - 2,7v? (czy źle to rozumiem) Jakie ustawić?- Które dla aku będzie lepsze?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.