LQ Opublikowano 26 Czerwca 2009 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Szukałem na google i na forum ale nic konkretnego nie znalazłem. Wiem ze dla silników wielopolowych można ustawić na High Timming ale tego czy silnik jak w temacie jest wielopolowy tego już nie wiem. Posiadam regulator TURNINGY PLUSH 30A - Silnik ma pracować w Akrobacie Extra 330 VAModels - proszę o podpowiedz jak optymalnie zaprogramować regulator do takiego właśnie zastosowania.
mammuth Opublikowano 26 Czerwca 2009 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Na pewno ustaw soft cut-off, aby po spadku napiecia zasilania silnik zwalnial obroty, a nie wylaczal sie zupelnie Co do timmingow - zawsze stosuje zasade - najwyzszy i testy, jak sa problemy to obnizam - nie ma ryzyka uszkodzenia ani silnika ani regulatora. Hamulec wylaczony.
LQ Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Opublikowano 27 Czerwca 2009 Dzieki za info - a wiec zrobię tak : Cutoff - ograniczenie mocy na silniku Cutoff Voltage - High (odcięcie przy 3,1V - czyli w moim przypadku ograniczenie mocy żeby w razie potrzeby spokojnie wylądować nie katując pakietu poniżej 3V na cele ) Timmingi - High - są już sprawdzone silnik pracuje bez zarzutu.
stach34 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Opublikowano 27 Czerwca 2009 A czy silnik wielopolowy (out runner) może pracować na soft(low) timming ? Ze względu na oszczędność , bo na hard więcej prądu pobiera.
zzradek Opublikowano 29 Czerwca 2009 Opublikowano 29 Czerwca 2009 Będzie pracował. Oczywiście możesz się spodziewać obniżenia mocy, ale niekoniecznie. Z tym timingiem jest różnie w różnych regulatorach, bo zwykle mamy do wyboru HI oraz LOW, ale regulator i tak go w czasie pracy optymalizuje (albo nie - zależy).
mammuth Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 robert12160, to zalezy od tego ilu polowy jest silnik, a nie od slupkow edit: wstawiam linka http://fast-results.com/lnl/nutpol_pl.htm
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.