LQ Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Szukałem na google i na forum ale nic konkretnego nie znalazłem. Wiem ze dla silników wielopolowych można ustawić na High Timming ale tego czy silnik jak w temacie jest wielopolowy tego już nie wiem. Posiadam regulator TURNINGY PLUSH 30A - Silnik ma pracować w Akrobacie Extra 330 VAModels - proszę o podpowiedz jak optymalnie zaprogramować regulator do takiego właśnie zastosowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Na pewno ustaw soft cut-off, aby po spadku napiecia zasilania silnik zwalnial obroty, a nie wylaczal sie zupelnie Co do timmingow - zawsze stosuje zasade - najwyzszy i testy, jak sa problemy to obnizam - nie ma ryzyka uszkodzenia ani silnika ani regulatora. Hamulec wylaczony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LQ Opublikowano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 Dzieki za info - a wiec zrobię tak : Cutoff - ograniczenie mocy na silniku Cutoff Voltage - High (odcięcie przy 3,1V - czyli w moim przypadku ograniczenie mocy żeby w razie potrzeby spokojnie wylądować nie katując pakietu poniżej 3V na cele ) Timmingi - High - są już sprawdzone silnik pracuje bez zarzutu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 A czy silnik wielopolowy (out runner) może pracować na soft(low) timming ? Ze względu na oszczędność , bo na hard więcej prądu pobiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Będzie pracował. Oczywiście możesz się spodziewać obniżenia mocy, ale niekoniecznie. Z tym timingiem jest różnie w różnych regulatorach, bo zwykle mamy do wyboru HI oraz LOW, ale regulator i tak go w czasie pracy optymalizuje (albo nie - zależy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 robert12160, to zalezy od tego ilu polowy jest silnik, a nie od slupkow edit: wstawiam linka http://fast-results.com/lnl/nutpol_pl.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.