Skocz do zawartości

Phantom 210

muffi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niedawno zakupiłem okazyjnie (przy likwidacji sklepu) model phantom 210.Wiem , że to bardziej zabawka niż model.Mam jednak mały problem.Wydaje mi się ze samolot nie ma mocy -w czasie lotu systematycznie opada.Sprawdziłem ma 2 silniczki jak od zabawki (0 opisu co to dokładnie) i zastanawiam się czy wymiana na inne ma sens.

specyfikacja modelu:

Rozpiętość skrzydeł : 800 mm

# Długość : 650 mm

# Prędkość lotu : ok. 18-20 km/h

# Pakiet akumulatorów : 4,8V NiMH 950mAh

# Czas lotu : 20 min

# Zasięg : ok. 300 metrów

Dodam ,że aparatura jest bardzo mierna - tylko 2-kanałowa proporcjonalna.Zastanawiam się jednak czy można zrobić tu jakiś upgrade(tak przyszłościowo pytam - gdybym chciał wsadzić do innego modelu samolotu).

pozdrawiam:)

Opublikowano

Niestety, tego ustrojstwa do niczego innego nie wykorzystasz. Co prawda ktoś zrobił z takiego samolotu łódkę, ale do innego modelu latające nie przyda się.

Probleme może być pakiet w samolocie. Jeśli leżał w sklepie, to nie wiadomo co się z nim działo. Może służył komuś jako zestaw demostracyjny, może sprzedawca się bawił, a może to resztka po reklamacji. I pakiet może być w bardzo złym stanie, w rezultacie nie daje odpowiedniej mocy do silników.

Ale to dużo nie zmienia, bo ta klasa zabawek ma niestety bardzo słabe właściwości lotne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.