Artur z kołobrzegu Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Dlaczego mewy nie mają statedcznika pionowego i latają ???? Zrobiłem testy :rotfl: Wyciągnęłem dziś z piwnicy wolnolotka jaskółke - która pamięta czasy moich początków w modelarstwie , zdjąłem jej statecznik pionowy i poszłem polatać :lol2: po pierwszym wyrzucie jaskółka przewróciła się na plecy i zaliczyła glebę... To tyle z moich obserwacji , mewy bez statecznika lataja a moje jaskółki nie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 przewróciła sie na plecy ale raczej nie z powodu braku statecznika pionowego A przewracała się pętla czy beczka ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 beczką przez lewe skrzydło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 bo mają zmienną geometrię skrzydeł i statecznika też :ble: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 bo mają zmienną geometrię skrzydeł i statecznika też :ble: pozatym ruchome we wszystkich plaszczyznach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 LAtajace skrzydlo bez wingletow tez lata...wszystko zalezy od profilu , od skosu skrzydel i od zwichrzenia...Niemniej w konstrukcji klasycznej statecznik pionowy jest raczej nieodzowny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Mewa to beret . A może wiecie jak mucha ląduje na suficie, zastanawialiście się kiedyś, robi to z półbeczki czy też może z pół pętli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 lot plecowy i odwrocony ciag :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.