Eryk Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Witam! Mam problem z silnikiem typu dzwonek(podejrzewam że jest to jakiś TP). Mianowicie, podłączeniu wszystkiego, włącznie z prądem silnik stara się ruszyć lecz brakuje mu jakby następnej fazy, i tak w kółko, ciągle robi jeden krok i się cofa. Czy to wina przebicia gdzies na uzwojeniu? Czy może jest jakaś inna przyczyna? Miałem do czynienia z takimi sytuacjami i zawsze pomagało rozdzielenie i zaizolowanie kabli biegnących do silnika, jednak tutaj nie daje to efektu. Spróbować odwinąć cały drut i nawinąć od początku? Edit:// ehh .. znalazłem winowajcę, po podłączeniu pod inny silnik jest to samo. regulator coś mi odmawia posłuszeństwa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Sprawdź kable łączące regulator z silnikiem. Często przy wtyczkach nadrywają się przewody. Ewentualnie pod koszulką ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 2 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 Mi się tak samo działo. Okazało się że przy goldzie od silnika był ułamany kabel i wisiał na koszulce. Może masz to samo ale na regulatorze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk Opublikowano 2 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2009 wymieniłem kable od silnika, od regla wymieniałem niedawno i działało. teraz juz kompletnie nie wiem o co chodzi Edit :// ehhh.. znalazłem winowajcę całego zajścia .. przerwany kabel (-) idący od regla do odbiornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.