Eryk Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Witam! Mam problem z silnikiem typu dzwonek(podejrzewam że jest to jakiś TP). Mianowicie, podłączeniu wszystkiego, włącznie z prądem silnik stara się ruszyć lecz brakuje mu jakby następnej fazy, i tak w kółko, ciągle robi jeden krok i się cofa. Czy to wina przebicia gdzies na uzwojeniu? Czy może jest jakaś inna przyczyna? Miałem do czynienia z takimi sytuacjami i zawsze pomagało rozdzielenie i zaizolowanie kabli biegnących do silnika, jednak tutaj nie daje to efektu. Spróbować odwinąć cały drut i nawinąć od początku? Edit:// ehh .. znalazłem winowajcę, po podłączeniu pod inny silnik jest to samo. regulator coś mi odmawia posłuszeństwa...
-==PEGAZ==- Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Sprawdź kable łączące regulator z silnikiem. Często przy wtyczkach nadrywają się przewody. Ewentualnie pod koszulką ...
Malker Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Mi się tak samo działo. Okazało się że przy goldzie od silnika był ułamany kabel i wisiał na koszulce. Może masz to samo ale na regulatorze ?
Eryk Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 wymieniłem kable od silnika, od regla wymieniałem niedawno i działało. teraz juz kompletnie nie wiem o co chodzi Edit :// ehhh.. znalazłem winowajcę całego zajścia .. przerwany kabel (-) idący od regla do odbiornika.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.