Skocz do zawartości

Nowy użytkownik nie koniecznie nowe pytania...

Miłosz

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zefir jest o wiele prostszy w budowie, a RWD-5 z linku, którego podałeś jest przez kogoś zbudowany i w dodatku z balsy i sklejki. Jeden kret i połamany.

Opublikowano

poczekam do jutra na Wasze opinie ale raczej wybiorę Focusa, chyba że ktoś mnie przekona do czegoś innego... Trochę to nie w temacie ale z czego powinno się robić RWD-5?

Opublikowano

A nie myślałeś nad tym jako szybowiec , lubw wersji pro .

Mam nadzieje że Rafał się nie obrazi jeżeli to napisze. Ostatnio prowadziłem rozmowe w sprawie Easy Glidera Pro. Mi chciał sprzedać go za 300zł (w zestawie z serwami w lotkach i na kierunku. Może napisz do niego i porozmawiaj.

Opublikowano

Easy star to jest wlasnie protoplasta Focusa. Inaczej piszac, Focus jest to easy Star dla ubogich. tam masz go za 289 zł, podczas gdy "goly" focus wyniesie cie 150zł.

To jedno, drugie; jezeli Focusa chcesz uczynic "pancernym" to wzmocnij go tak jak ja zrobilem. Kup 3-4 prety weglowe fi 1,5, zamontuj w skrzydlach i w kadlubie, aby wzmocnic ja w miejscu kabiny, gdzie jest ona rzeczywiscie nieco delikatna. Montujesz prety w ten sposob ze wykonujesz podluzne naciecie w styropianie, a potem wciskasz pret posmarowany klejem CA. Wmijej galerii masz kilka zdjec Focusa, mozesz zobaczyc ja sa wklejone prety.

Lotki sobie mozesz zrobic, potrzebujesz do tego dwa miniserwa, i kabel "Y". Podlaczasz je do 4 kanalu odbiornika. zawiasy zrobisz sobie z folii, albo mozna kupic w modelarskim sklepie gotowe male zawiasiki, ja za swoje chyba placilem 6 zł/10szt, sa bardzo fajne. Montujesz je w naciecie w styropianie skrzydla.

Baxter

P.S.

Aha, jest prawda ze Focus przy silnym wietrze nie najlepiej radzi sobie ze sterowaniem bez lotek. Ale przy bezwietrznej pododzie bajka. Z lotkami, kazda pogoda.

Opublikowano

W najbliższym czasie kupie Focusa.Pręty też przymocuje a o lotkach pomyśle później. Pomyślałem o Easy Star, ponieważ chyba Ty najbardziej go polecałeś.

Opublikowano

Prety latwiej najpierw wcisnac, a pozniej zalac zadkim CA - nie przykleisz sie ;) - nie zapomnij preta najpierw przetrzec papierem sciernym - drobnym (wystarczy raz przeciagnac) - jak nie masz papieru to mozesz go ostrym nozykiem potraktowac - trzymajac prostopadle.

Opublikowano

Wszystkim Wam chcę podziękować za pomoc (jesteście wielcy) niektóre posty wybiły mi z głowy "złe modele" a ostatnie kilka naprawdę mi wiele dały i uświadomiły kilka spraw. W najbliższych dniach kupuje Focusa prawdopodobnie z tego sklepu http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=7856 chyba, że komuś się będzie chciało i poszuka mi tańszego Focusa będę bardzo wdzięczny (jeśli są tańsze z pełnym zestawem)

Pozdrawiam

Opublikowano

Takie głupie pytanie chciałbym się pochwalić zakupionym sprzętem (na razie z koszyka:D) lecz nie wiem jak wkleić screena pomożecie?:) Wkleiłem go na razie do mojej galerii tam możecie zobaczyć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.