ECO400 Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Witam. Mam potrzebę zamontowania wskaźnika zasilania w modelu spalinowym, żeby mi serw w locie nie odcięło z braku prądu Który będzie dobry :roll: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=1055 są też takie po 50zł ale nie chciałbym przepłacać :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 kup sobie w mieście najprostszy za 10-20zł multimetr... przyda Ci się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 też miałem kiedyś taką "potrzebę" ale to było kiedyś i wogóle to jest badziewie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Ja mam ten co pokazałeś. Zdaje egzamin i nie uważam że to jest badziewie. Ten wskaźnik przy serwach w spoczynku pokazuje dość dobrze. Gdy pracujesz serwami wygląda jak by spadało napięcie na tym wskażniku. Jak duże Serwa, więc oceniłem że wiarygodne sprawdzenie jest przy włączonym układzie zasilania w modelu bez obciążania serwami. Dla orientacji jest to zdecydowanie dobre i tanie rozwiązanie i idealnie sprawdza się na lotnisku. Waży tyle co nic a dla mojego zboczowego modelu nie znalazłem nic lepszego do sprawdzenia w polu na szybko pakietu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 To ustrojstwo pokaże nawet napięcie szczątkowe i jest niewiarygodne .Koledze pokazywało ze wszystko jest O.K po kraksie sprawdzalismy tym http://www.rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=181&products_id=5030 i okazało się że pakiet jest pusty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ECO400 Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Czyli co z tego wynika... mam nie montować tego w modelu tylko po każdym locie ładować akumulator czy jak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
specyfick Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Możesz to mieć w modelu i masz orientacyjny odczyt czy jeszcze możesz latać czy nie. Jak to kupisz to sprawdź sobie czy to dobrze wskazuje tzn. Naładuj akumulatory i sprawdź miernikiem jakie jest napięcie.Jak będzie wykazywać że jest źla na wskaźniku sprawdź miernikiem jakie jest teraz napięcie. Będziesz miał sprawdzony ten wskaźnik i będziesz 100 % pewny. W trakcie też możesz sobie sprawdzić jak to działa. Ja tak sprawdziłem i teraz tylko bazuje na wskazaniach z tego wskaźnika i jakoś wszystko jest OK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Witam , mam pytanie , troche z poza tematu : Czy do takiego amperomierza analogowego, tablicowy potrzebuję bocznika ? Żeby go uruchomić i dobrze działał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Witam , mam pytanie , troche z poza tematu : Czy do takiego amperomierza analogowego, tablicowy potrzebuję bocznika ? Żeby go uruchomić i dobrze działał.taiego Przeczytaj opis na podanej przez Cię stronie ... :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Ops.. :oops: Sorki i dzięki za uwage. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Osobiście przetestowałem kilka wskażników ale każdy mial jakieś wady , jak pokazywał dobrze to był sporych rozmiarów . Jak był mały to pokazywał jak chciał , W końcu zdecydowałem popełnić wskażnik do moich modeli samodzielnie a ponieważ latam F3F i mam mało miejsca na dodatki popełniłem takiego olbrzyma na mikrokontrolerze . Zastanawiam się jeszcze nad kilkoma kwestiami tj sposób wyswietlania linijka / punkt i mozliwością zapamiętania minimalnego napięcia podczas lotu .Docelowo wskażnik będzie miał możliwośc pracy jako linia , punkt i pamięc minimalnego napięcia w trakcie lotu. Jestem otwarty na sugestie kolegów to co w tej chwili testuje widać na zdjęciach napięcie od 4V do 6V co 0,2V Rodzaj skali jest w zasadzie dowolny bo układ jest na procku. W chwili wolnego czasu zbuduje wersję eco na 5 ledach i może jak mnie coś podkusi na wyświetlaczu LED "8.8" podczas pracy wielkość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Wskaźniki wskaźnikami , a prosta zasada 3 loty i ładownie , i po problemie. Nauczyli mnie tego ludzie z Kraśnika i wszystko stało się proste. A podczas ładowania ładowarka pokaże ile mA wepchała w pakiet. Wskaźnik tego typu co pokazujecie w moim modelu służy tylko do tego aby sygnalizować nie wyłączony pakiet po lądowaniu. A ponieważ latam na Fe to czas doładowania 15-20 minut można sobie spokojnie odczekać rozkoszując się lotami innych. :faja: (Tyle trwa doładowanie Fe na lotnisku prądem 2-3A ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Masz Tomek rację tyle że w niektorych przypadkach lepiej mieć pojęcie ile zostało w pakiecie prundu . W modelach f3b czy f3f i pewnie HLG mało miejsca na większy pakiet więc zapas taki na godzinę latania to pewnikiem maksymalna mozliwość a przy lataniu zawodniczym na 6 cyfrowych serwach pakiet typu 1100mAh przy ostrym lartaniu nie wystarczy na zbyt wiele ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.