michalpllc Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Cześć zamówiłem model kawasaki na cyber-fly http://www.cyber-fly.pl/produkt-164.html i mam pytanie na jakiej odległości powinien być SC ???? ponieważ rożne opinie słyszałem ma to być model bardziej rekreacyjny aby dopracować techniki lotne a potem może walki mój 1 model to fox multiplex a udało mi się go opanować i przenoszę się na coś większego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Środek ciężkości powinien byc ok. 4.5 - 5 cm od natarcia, W paczce z modelem przyjdzie ci ile % ma być od natarcia to dokładnie obliczysz. Sam mam ten model i fajnie sie nim lata. Ale lubi też szybko latać :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalpllc Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 ale ja zastosuje mniejszy silnik a co do SC to podobno w instrukcji jest napisane 25mm od natarcia !!! a więc nie wiem czego słuchać bo jak zrobię dziurę na aku to potem nie będzie odwrotu PS. czy ten model nadaje się do nauki ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Ja mialem 25mm (tak na forum wyczytalem) ale przesunalem do tylu o jakies 10mm i lata mi sie lepiej - jednak zauwazylem ze z tasma na 25mm lata mi sie lepiej Wiec mam dziure na akusa taka, ze moge go przesuwac przod tyl i jest ok. Jak sie boisz, ze Ci lipol wypadnie - to mozesz wyciety kawalek EPP okolo 15 mm wkladac przed lipola - czy tez za - aby akus ciasno siedzial. Jak wytniesz dziure to trzymaj ten kawalek EPP - zawsze mozna wkleic z powrotem i bedzie jak nowe (taki urok tego materialu) Do nauki - nie najlepszy wybor ale sie da spokojnie o ile posiedzisz na symylatorze - latwy w naprawie, nie musi latac szybko - tylko z wychyleniami lotek nie szalej i bedzie ok. Edit: Doczytalem, ze foxa opanowales - wiec spokojnie sobie poradzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalpllc Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 tak Foxa opanowałem lata mi się dobrze używam dual rejtów >>>(nie wiem jak się to pisze )aby zmniejszać wychylenia posiadam apke Hitec Flash 5x . Czyli ustawić na 35mm ???? do latania rekreacyjnego ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Dual Rate albo D/R Bedzie ok. te 35 mm, a jak bedziesz chcial zmienic to jak pisalem - wytnij z przodu wklej z tylu - 2 minuty roboty, a jest jak nowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalpllc Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 ok dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalpllc Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 dziś doszedł do mnie kombacik jest super skleiłem skrzydła i wzmocniłem wszystkie elementy oraz założyłem serwa jutro założę odbiornik silnik i przykleję skrzydła i stateczniki a w środę wywarze i pomaluje oblot planowany na niedzielę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.