Skocz do zawartości

SC ESA kawasaki

michalpllc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Środek ciężkości powinien byc ok. 4.5 - 5 cm od natarcia,

W paczce z modelem przyjdzie ci ile % ma być od natarcia to dokładnie obliczysz.

Sam mam ten model i fajnie sie nim lata. Ale lubi też szybko latać :mrgreen:

Opublikowano

ale ja zastosuje mniejszy silnik a co do SC to podobno w instrukcji jest napisane 25mm od natarcia !!! a więc nie wiem czego słuchać bo jak zrobię dziurę na aku to potem nie będzie odwrotu

PS. czy ten model nadaje się do nauki ????

Opublikowano

Ja mialem 25mm (tak na forum wyczytalem) ale przesunalem do tylu o jakies 10mm i lata mi sie lepiej - jednak zauwazylem ze z tasma na 25mm lata mi sie lepiej :)

Wiec mam dziure na akusa taka, ze moge go przesuwac przod tyl i jest ok.

Jak sie boisz, ze Ci lipol wypadnie - to mozesz wyciety kawalek EPP okolo 15 mm wkladac przed lipola - czy tez za - aby akus ciasno siedzial.

Jak wytniesz dziure to trzymaj ten kawalek EPP - zawsze mozna wkleic z powrotem i bedzie jak nowe (taki urok tego materialu)

Do nauki - nie najlepszy wybor ale sie da spokojnie o ile posiedzisz na symylatorze - latwy w naprawie, nie musi latac szybko - tylko z wychyleniami lotek nie szalej i bedzie ok.

Edit: Doczytalem, ze foxa opanowales - wiec spokojnie sobie poradzisz.

Opublikowano

tak Foxa opanowałem lata mi się dobrze używam dual rejtów >>>(nie wiem jak się to pisze )aby zmniejszać wychylenia posiadam apke Hitec Flash 5x . Czyli ustawić na 35mm ???? do latania rekreacyjnego ???

Opublikowano

dziś doszedł do mnie kombacik jest super skleiłem skrzydła i wzmocniłem wszystkie elementy oraz założyłem serwa jutro założę odbiornik silnik i przykleję skrzydła i stateczniki a w środę wywarze i pomaluje oblot planowany na niedzielę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.