lukaszparczew Opublikowano 13 Lipca 2009 Opublikowano 13 Lipca 2009 witam mam pytanie byłem ostatnio na pikniku w radawcu i w czasie lotu mi padly lotki tzn nie dzialaly mi w prawo strone tylko w lewa a serwa i akumulatory dobre i niewiem co to mioze byc :/ wcale nie dziala :/ w lewa a pozatym wszystko dziala co to moze byc ?? prosze o pomoc
utopia Opublikowano 13 Lipca 2009 Opublikowano 13 Lipca 2009 Urwany przewód od potencjometru albo uszkodzony potencjometr Postaraj się czytać co piszesz. Naprawdę czasem trudno jest rozczytać posty Rozumiem że lato itd ale piszmy poprawnie możliwe też uszkodzenie serwa - żeby mieć pewność trzeba zdiagnozować wszystko po kolei
marcin133 Opublikowano 13 Lipca 2009 Opublikowano 13 Lipca 2009 witam mam pytanie byłem ostatnio na pikniku w radawcu i w czasie lotu mi padly lotki tzn nie dzialaly mi w prawo strone tylko w lewa a serwa i akumulatory dobre i niewiem co to mioze byc :/ wcale nie dziala :/ w lewa a pozatym wszystko dziala co to moze byc ?? prosze o pomoc Skąd to się bierze!!?? Co trzeba mieć w głowie aby takie coś puścić w świat?? Kolejno diagnozować. Wyzerować ustawienia aparatury dla kanału lotek (center=0, epa=100 w jedną i drugą stronę) Podłączyć tylko serwo lotek (pewne że sprawne) obserwować co się dzieje. Jeżeli się rusza lecz nieprawidłowo to bardzo prawdopodobne uszkodzenie potencjometru w aparaturze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.