Gość miszczu Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 no to nie wiem.... Jesli model nie leżał na słońcu (wtedy zdarza się odksztalcenie EPP) i teretycznie był poprawnie sklejony to nie wiem co mogło się stać. Farby na 99.9% nie skrzywiły skrzydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalpllc Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 a mi się wydaje ze wpłynęły do środka epp i trochę chyba narozrabiały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Wrzuć zdjęcia nawet aktualne moga pomóc... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Nie zdziwilbym sie - gdyby jeden z pretow byl nie wklejony poprawnie - zaklejony tylko w szczelinie. Ja musialem u siebie poprawke robic w moim KI - przy ostrym lataniu polowka skrzydla sie wyginala - okazalo sie wlasnie, ze pret sie slizga w srodku. Uzywajac gestego CA - jest to bardzo prawdopodobne. Czekamy na zdjecia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalpllc Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 niestety zdjęcia wrzucę rano bo muszę naładować aparat ale patrząc na skrzydła widzę różnice jest lepiej bo chyba farba wysycha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość miszczu Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 ze pret sie slizga w srodku Też o tym myślałem ale 2 albo 3 razy napisał że pręty wklejone na 100% dobrze. A co do wklejania to wkłębienie trzeba naciąć i pręt wepchnąć tak aby był lekka zakryty EPP(u mnie widać pręt ale jest z obu stron troche okryty EPP). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalpllc Opublikowano 15 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2009 ku zdziwieniu moim oczom skrzydła się prawie wyprostowały (prawie) bo mają Jeszce podgięte foty mogę wstawić ale z telefonu bo aparat odmówił posłuszeństwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bizonik Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 witam ja malując swoja pzl p 11 tez miałem ten problem ze skrzydła sie u mnie opuściły do dołu problemem okazało sie zbyt duże przesączenie farba platowaca po wyschnięciu skrzydla wróciło do swojego kształtu tyle ze okazało się ze model przed malowaniem ważył niespełna 300g a po już prawie 400g teraz malując drugi model użyłem farb modelarskich pactry trochę drogo wyszło ale model nie przybrał na wadze prawie wogole a krycie jest o niebo lepsze i farba nie przesączyła się przez piankę znajomemu malowałem zero farbami w aerozolu akrylowymi i tez bardzo lanie kryło oraz nie przesączało sie jedyny warunek kilka cienkich warstw a nie jedna gruba ostatni model pokryłem dodatkowo lakierem bezbarwnym w sprayu powierzchnia zrobiła się gładka jeszcze nie został oblatany mam nadzieje ze nie zmieni to jego zdolności lotnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Strugam już kolejny model z EPP (tym razem Infineon) i stwierdzam: farby w sprayu sprawiają że EPP "pęcznieje" ale potem wszystko wraca do normy - farba musi tylko idealnie wyschnąć. Nie ma znaczenia czy akryl czy co innego - sprawdzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.