tomek_b_ Opublikowano 14 Lipca 2009 Opublikowano 14 Lipca 2009 Na początek pragnę wszystkich przywitać. Jestem początkującym modelarzem (mój pierwszy model ToTo-0 ) więc chciałbym trochę poczytać o modelarstwie ... ale skąd tu wziąć o nim książki... I tutaj proszę Was o pomoc. Jak się dowiedziałem cała prawie cała literatura została wydana w latach 70-80 ubiegłego wieku. Szczególnie chodzi mi o: - Miniaturowe lotnictwo W. Schier - ABC Miniaturowego lotnictwa W. Schier - Zdalnie sterowane modele szybowców W. Niestój - ABC samolotów zdalnie sterowanych przewodnik dla początkujących J. Kołb oraz inne książki z tzw. "białej serii". Dobre by byłe wszelkie ebooki, ewentualnie gdyby ktoś miał i mu niepotrzebna była to ja jestem chętny Będę wdzięczny za wszelką pomoc i pozdrawiam!
meloow Opublikowano 14 Lipca 2009 Opublikowano 14 Lipca 2009 www.allego.pl lub ewentualnie antykwariaty
Nergal Opublikowano 14 Lipca 2009 Opublikowano 14 Lipca 2009 Od jakiegoś czasu zbieram "biała serię". Te książki trzeba przeczytać! Mam już większość pozycji-wszystkie kupione na alledrogo.
tomek_b_ Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Opublikowano 16 Lipca 2009 Udało mi się kupić na allegro jedną książkę z tych, które podałem (Zdalnie sterowane modele szybowców W. Niestój). Teraz czekam aż dojdzie. Takie pytanie jaka książka najbardziej Wam pomogła w waszej karierze modelarskiej?
Motylasty Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 Czytaj to co każden jeden Polak powinien, czyli Stary Testament i Nowy Testament, czyli "Miniaturowe Lotnictwo" i "ABC Miniaturowego Lotnictwa"
ECO400 Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 www.allego.pl dla ścisłości... www.allegro.pl
tomek_b_ Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Opublikowano 16 Lipca 2009 Jest jeszcze jeden problem... Nie mam skąd tych książek wciąć. Na allegro jest jedna aukcja "Miniaturowego lotnictwa" aczkolwiek podczas jej zakończenia nie ma mnie w domu i nie będę miał dostępu do internetu :/ . Ciekawym lecz chyba niezbyt mądrym pomysłem jest kserowanie książek, ale nawet w tym celu trzeba chociaż chwilowo taką książkę mieć w domu .
Barlu Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 Jest taka strona snajper.net i on może za Ciebie wylicytować daną kwotę w danym czasie
tomo24 Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 tomek_b_ Ciekawym lecz chyba niezbyt mądrym pomysłem jest kserowanie książek, ale nawet w tym celu trzeba chociaż chwilowo taką książkę mieć w domu . A w bibliotekach szukałeś?
tomek_b_ Opublikowano 17 Lipca 2009 Autor Opublikowano 17 Lipca 2009 W mojej "mieścince" szukałem, i nic nie znalazłem. Nawet w czytelni, w której jest zawsze więcej różnych, często nawet rzadkich książek nic nie było.
Leda_g Opublikowano 13 Września 2009 Opublikowano 13 Września 2009 Jak co to tutaj znalazłem ciekawą książkę, nie znam jej ale myślę że może ktoś ją już ma i może coś więcej o niej opowiedzieć . http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/14/106/709/
tomek_b_ Opublikowano 15 Września 2009 Autor Opublikowano 15 Września 2009 Jak co to tutaj znalazłem ciekawą książkę, nie znam jej ale myślę że może ktoś ją już ma i może coś więcej o niej opowiedzieć . http://www.modelmaking.pl/ires/oferta/14/106/709/ Widziałem tą książkę nawet myślałem, żeby ją kupić ale tak jakoś się zacięło. :? A tak w ogóle czytał ją ktoś z Was? A na razie i tak nie mam czasu. Już w grudniu mam egzamin techniczny z gitary (gamy, 3 etiudy) a zaraz później muzyczny (reszta utworów) nie licząc fortepianu itd. Więc najwcześniej na ferie.
andrzejsq Opublikowano 25 Września 2009 Opublikowano 25 Września 2009 pogoglować i jest http://rconline.ru/modules/wfdownloads/viewcat.php?list=Z
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.