przemomokry Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Dziś z powodu nadmiaru wolnego czasu udało mi sie zrobić coś takiego: Model buduje na podstawie planów Zbigniewa Zielonki narysowanych przez Patryka. Wymiary jak na planach: Długość: 81cm Rozpiętość: 100cm Link do planów znajduje sie w opisie budowy Patryka: http://www.szabatowski.com/forum/viewtopic.php?t=474&start=30 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 wydaje mi sie, czy plat nie ma wzniosu? i ten ogon jakis taki... dziwny koncept Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 27 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 wydaje mi sie, czy plat nie ma wzniosu? i ten ogon jakis taki... dziwny koncept 1.A popatrzyłeś na plany jaki jest profil? To skrzydło leży tylko na kadłubie wklejone bedzie 63 mm poniżej górnej krawędzi. 2.Jak byk widać, że tył jest nieruszony bo nie starczyło czasu. Bedzie całkiem inny jak wkleje podłoge. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 @przemomokry: mam pytanko cz rowki na tym depronie są na górze? Na zdjęciu widać coś ala, to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Czy mi się zdaje czy prążki w deproni na pokryciu skrzydła są na wieszchu? Jeśli tak to wydaje mi się że nie jest to dobre rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 27 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 No tak. Rowki są na górze. Ale myśle że to w niczym nie przeszkadza bo skrzydło bedzie oklejone. Nie wiem jeszcze czym okleić bo chce żeby to ładnie wyglądało oprócz tego że będzie latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 najlepszy stosunek cena/jakosc daje tasma pakowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Kolejne efekty mojej pracy: Dzisiaj jak bedzie chwila czasu postaram sie wkleić półki pod serwa i zrobić miejsce na popychacz steru wysokości. I tu pytanie czy drut spawalniczy (do spawania gazowego) 0,8mm bedzie dobry na popychacz? Jaki drut najlepiej użyć do podwozia (rozmiar i materiał)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_skot Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 To, że rowki są na wierzchu to jeden problem a drugi to taki, że masz nierówną krawędź natarcia :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 uzywasz identycznego depronu co ja. czarny to 3mm a niebieski 6mm. gdzie sie zaopatrujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Chodzi o lewy płat (prawy na zdjęciu). Krawędź jest równa (no nie do końca okolo 90%, jeszcze będą poprawki opalarką). Podczas gięcia za mało podgrzałem, depron popękał i wygląda jakby krawędź była robiona po pijaku. Te rowki tak przeszkadzają nawet jak model okleje? Jest to izoflor 3 mm kupiony w castoramie i rowek ma może jakieś 0,5mm albo mniej. Wygląda jakby ktoś chciał zrobić rowki ale mu nie wyszło (jakby wadliwa partia) i tylko odcisnął wzory rowków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 moj tez z castoramy, rowki tez takie same. ni to rowkowane, ni gladkie- juz by mogli zrobic gladkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_skot Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Te rowki tak przeszkadzają nawet jak model okleje? Zależy czym będziesz oklejał. W najgorszym przypadku czeka Cię szlifowanie :wink: Na przyszłość unikaj takich rozwiązań. Pomijając fakt, że depron rowkami do wewnątrz gnie się zdecydowanie lepiej to i skrzydełko ma ładną, gładką powierzchnię - a to wbrew pozorom też ma kolosalne znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk Urban Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Cześć A_skot ma racje i jego się słuchaj bo z depronu piękne modele robi. Słuchaj zmień nazwisko Zbyszka na Zielonka, ja zrobiłem błąd w planach a nie mogę aktualnie podmienić planów na modelarski.net PS Akrobat nie ma wzniosu :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udało mi sie troche pogrzebać przy modelu. Zamocowane servo do SW Wklejone usterzenie ( Poziome jeszcze nie do końca oklejone) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 przemomokry, nie to żebym był dociekliwy ale co to za stringi na grzejniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 hehehe To jest tak. Nie mam takiej prawdziwej modelarni ( jeszcze przez jakieś 3-4 miesiące) i robie tam gdzie popadnie. Tam gdzie jest akurat nalepsze światło i nikt sie nie kręci. Te stringi to mojej lepszej połowy. :wink: Pomóżcie z tym podwoziem. Konkretnie jaki drut użyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Pomóżcie z tym podwoziem. Konkretnie jaki drut użyć. 1,5mm i konstrukcja podparta w 2 punktach, albo 2mm i jedna goleń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Pytałeś o drut 0,8mm od migomatu, Ja zastosowałem taki drut przy swoim RWD Jeżeli ci pęka depron przy gięciu, to oklej go najpierw taśmą która uniemożliwi jego pęknięcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemomokry Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Prace zbliżają sie ku końcowi jeszcze tylko podwozie, poprawa oklejenia i bedzie ok. Odbył sie oblot. Jak przestanie wiać to nagram jakiś filmik z lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.