Skocz do zawartości

uszkodzony regulator

mar11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam posiadam silnik RAY C3536/06

średnica silnika: 35 mm

długość silnika: 36 mm

średnica ośki: 4 mm

waga: 110g

liczba zwojów: 6

moc max: do 400W

obroty na Volt (KV): 1250 obr/V

zasilanie: 2-3 ogniwa Li-xx, 7-10 ogniw Ni-xx

zalecane śmigła: od 9x6 do 10x6 (2 Lixx/7 Nixx 10x6, 3 Lixx/10 Nixx 9x6)

obiążenie max: 30A/60s

zalecany regulator: 25A

zastosowanie: trenery i elektroszybowce do 1500g, akrobatki do 1100g, akrobatki 3D do 1000g

Rególator tower pro 30 A

pakiet li pol Turnigy 11.1 v 1800 ah do tego zestawu śmiglo 9x6 skladane ,zestaw jest zamontowany w szybowcu o rozpietosci 2m i wadze ok. 1kg problem polega na tym ze po kilku lotach a dokladnie po 3 silnik zaczol po podlaczeniu pikac i nie chcial sie programowac

wiec zdjolem koszulke z regolatora i zobaczylem ze na plytce jest przepalona sciezka .Co moglo byc przyczyna i jaki regulator polecilibyscie do tego zestawy

Opublikowano

Nie wiem panie ale za komuny na elektrotechnice uczyli mie że moc w watach to V x A.Więc albo ten silnik nie ma 400w albo podają błędny regulator. :crazy: .Jak dla mnie prąd był większy lub żle zrobiona ścieżka.Jeżeli poszła tylko ścieżka to jest do naprawienia,ale znając życie upaliłeś też pewnie tranzystory.

Opublikowano

po obejzeniu go wyglada ze tylko sciezka sie przepalila a jaki regulator byłby dobry do tego silnika zastanawiam sie nad turnigy 60 A

Opublikowano

I to jest rozsądne .Zasada nr 1 nigdy nie ufam chińczykom (Rey to chinol robiony dla czechów) i zawsze zakładam mocniejsze regle.Mam za to święty spokój.Też tak spaliłem doszczętnie regiel 40A a silnik miał brać max 36..Teraz zakładamw dużych modelach od 50 do 70 .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.