Skocz do zawartości

silnik 480 + pakiet 3s

michcio88

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim skromnym zdaniem za dużo przewoltujesz silnik i ulegnie zniszczeniu. Tak się tez stało z 400 7.2v, tez była chłodzona, popływało trochę i zakończyła żywota-śmigała świetnie po rzece lecz krótko. :(

Opublikowano

Używam takich silników z 3S lipolami 3S w Twinstarze. Na apraturze ustawiłem 90%.

Z całą pewnością nie jest to zbyt korzystne (to już drugi taki komplet silników), ale nie jest źle. Być może decydujące znaczenie ma fakt, że mocowanie silników w tym samolocie zapewnia dobre chłodzenie.

Bardzo odczuwalna róźnica w wydajności !!!

Opublikowano

Moje doświadczenia z zasilaniem 480 Lipo 3s co prawda w motoszybowcu nie są zachęcające, jeden silnik wytzymał 3 loty po 15 minut, a drugi może 2 minuty pracował mimo, że moc była ustawiona na 80 %, ale jest na to rada kupić silnik 480 z zakresem od 7,2 do 12 V, a mozna je znaleźć w paru sklepach modelarskich w internecie i będzie po problemie, a przyrost mocy jest znaczący.

Opublikowano

Ja również kiedyś próbowałem tej kombinacji ale na 480bb race i przekonałem się , że te silniki nie tolerują więcej niż 20A !! Silnik wręcz zaczął mi palić szczotki!! Kolego szkoda zachodu bo zepsujesz tylko silnik.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.