michcio88 Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Czy silnik Multiplex Permax 480 7,2V nie spaliłby sie na pakiecie 3s (max gaz). Silnik zamontowany jest w łódce (będzie chłodzenie wodne). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Moim skromnym zdaniem za dużo przewoltujesz silnik i ulegnie zniszczeniu. Tak się tez stało z 400 7.2v, tez była chłodzona, popływało trochę i zakończyła żywota-śmigała świetnie po rzece lecz krótko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldi_f Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Używam takich silników z 3S lipolami 3S w Twinstarze. Na apraturze ustawiłem 90%. Z całą pewnością nie jest to zbyt korzystne (to już drugi taki komplet silników), ale nie jest źle. Być może decydujące znaczenie ma fakt, że mocowanie silników w tym samolocie zapewnia dobre chłodzenie. Bardzo odczuwalna róźnica w wydajności !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabak Opublikowano 23 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2009 Moje doświadczenia z zasilaniem 480 Lipo 3s co prawda w motoszybowcu nie są zachęcające, jeden silnik wytzymał 3 loty po 15 minut, a drugi może 2 minuty pracował mimo, że moc była ustawiona na 80 %, ale jest na to rada kupić silnik 480 z zakresem od 7,2 do 12 V, a mozna je znaleźć w paru sklepach modelarskich w internecie i będzie po problemie, a przyrost mocy jest znaczący. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper20 Opublikowano 24 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2009 Ja również kiedyś próbowałem tej kombinacji ale na 480bb race i przekonałem się , że te silniki nie tolerują więcej niż 20A !! Silnik wręcz zaczął mi palić szczotki!! Kolego szkoda zachodu bo zepsujesz tylko silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.