mario70 Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 Może komuś się przyda - chciałbym pokazać swoje rozwiązanie ładowania akumulatora nadajnika, odbiornika i żelowego 12V. Zasilanie ładowarki: Ładowarka: Zestaw kabelków: odpowiednio: żelowy (w skrzynce mam gniazda), odbiornik, nadajnik Nadajnik: Obecnie korzystam z oryginalnej baterii więc kabelek trochę krótki 8)
MiQ27 Opublikowano 16 Lipca 2009 Opublikowano 16 Lipca 2009 Widzę, że zasilacze Toshiby są popularne wśród modelarzy :-) Shark Ci się nie burzy, że napięcie za wysokie ? One zwykle dają nieco ponad 15V.
mario70 Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Opublikowano 16 Lipca 2009 Jak na razie wszystko jest OK. Początkowo miałem zasilacz od lapcia HP, 18V i z tym nie chciał gadać.
Piotr Piechota Opublikowano 17 Lipca 2009 Opublikowano 17 Lipca 2009 Ja używam też zasilacza toshiba tyle że z szeregową diodą prostowniczą i wtedy już się nie burzy o napięcie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.