mario70 Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Może komuś się przyda - chciałbym pokazać swoje rozwiązanie ładowania akumulatora nadajnika, odbiornika i żelowego 12V. Zasilanie ładowarki: Ładowarka: Zestaw kabelków: odpowiednio: żelowy (w skrzynce mam gniazda), odbiornik, nadajnik Nadajnik: Obecnie korzystam z oryginalnej baterii więc kabelek trochę krótki 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Widzę, że zasilacze Toshiby są popularne wśród modelarzy :-) Shark Ci się nie burzy, że napięcie za wysokie ? One zwykle dają nieco ponad 15V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario70 Opublikowano 16 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Jak na razie wszystko jest OK. Początkowo miałem zasilacz od lapcia HP, 18V i z tym nie chciał gadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Piechota Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 Ja używam też zasilacza toshiba tyle że z szeregową diodą prostowniczą i wtedy już się nie burzy o napięcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.