pawel Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Tak sie sklada, ze nie ważyłem modelu :mrgreen: Postaram sie go zważyc jutro tj w czwartek - specjalnie dla WAS Ja nie obstawiam wagi Ultimate'a gdyz nie potrafie ocenic "na oko". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekRC Opublikowano 25 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Dziś zacząłem budowę , materiały dotarły . Zamierzałem zrobić wręgi z balsy twardej 2 mm.. niestety dostałem chyba miękką lub średnią . Wydawała mi się za wiotka na wręgi i zastosowałem sklejkę 3 mm . Gdzie się tylko będzie dało wy ażuruje coś . ,,Pstrykam" zdjęcia , dodam jak będzie już coś widać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Wybierz sobie kadłub, oba wymagają doszlifowania.Ten ciemniejszy został pokryty kiepską szpachlę (początki mojego modelowania) i widać na nim leżakowanie w piwnicy, ten jaśniejszy był pokryty cieniutką japonką i jest lepszy od tego pierwszego.Oba trzeba odchudzić wycinając otwory np.otwornicą do wiertarki.Jaśniejszy kadłub wymaga dorobienia góry kadłuba i był pomyślany jako podobny do Ultimate40 wg.Great Planes.Ten właśnie drugi kadłub Ci proponuję.Kadłuby do modeli o rozpiętości około 110cm więc pod 6,5ccm akurat lub pod 4T o większej pojemności-FS70 minimum.Oba zrobione zgodnie z planem pod względem materiałowym.Praktycznie nie do rozwalenia.Jak znajdę bloczek żeberek to dorzucę do ewentualnej przesyłki jakbyś się zdecydował.Jeżeli zrobisz resztę do tego kadłuba to będziesz miał fajny modelik a ja satysfakcję że komuś się przydał i spełnia swoje zadanie jakim jest latanie Zapłacisz tylko za przesyłkę.Kadłub i bloczek dostaniesz za free Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekRC Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam Sławek . Wielkie dzięki , będę miał dużo mniej pracy i idealnie będzie nadawał się pod silnik ASP 40 który posiadam , mam potrzebne materiały więc kilka tygodni i model będzie do ulotnienia . pozdrawiam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Nie ma sprawy Tomek, u mnie leży a i tak mam dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.