Mikx Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 Mam pytanko: dzisiaj przyszedł do mnie MiniMag i zapomniałem zamówić do niego kleju CA a mam natomiast klej UHU por. Czy mogę zastosować klej UHU por?? :?: Na opakowaniu jest napisane " UHU por jest przeźroczystym , szybkim klejem do wszystkich powszechnie używanych twardych pianek, takich jak styropian, a szczególnie do klejenia ich do drewna, metali..." POZDRO
Kpx800 Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 Możesz go użyć. Ja dostałem przesyłkę z nim wczoraj i też kleje nim depron i wiąże bardzo dobrze. Z EPP też nie będzie miał problemów. Jeśli masz wątpliwosci spróbuj przymocować orczyk do sterowania sterem kieruku. Jest to mała część i zawsze możesz ją przykleić jeszcze raz.
madrian Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 Mała część, ale pracująca. UHU jest elastyczny i tu niestety nie da sobie rady. Takie elementy klei się na żywicę epoksydową, lub CA. POR powinien sobie poradzić. Sklej jakieś dwa elementy i spróbuj. Jak nie złapie, zmyjesz go (spirytusem takim do nalewek :wink: ) i wypróbujesz inny klej. Albo wstrzymaj się na parę dni i zamów CA do styropianu. Pamiętaj o właściwej technice klejenia POR-em. Smarujesz dwa elementy, przykładasz, rozdzielasz i czekasz kilka minut. potem znów przykładasz i lekko dociskasz. Nim poddasz element obciążeniom, daj połączeniu z dobę spokoju.
Mikx Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Opublikowano 28 Lipca 2009 Dobra dzięki Pokleimy i zobaczymy co z tego wyjdzie. :wink:
Malker Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 zamów CA do styropianu. Jest niepotrzebny !! Po co przepłacać. Ja kleiłem EG pro normalnym CA. Zwykły CA nie topi EPP.
Mikx Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Model skleiłem trochę UHU porem i trochę CA i wszstko ładnie się trzyma na ziemi i w powietrzu. Silniczkowi trochę brak mocy ale już idzie do mnie mocniejszy
Mikx Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Nie jeszcze nie próbowałem mam jeszcze żywice epoxy ale jeszcze na nią nie kleiłem. Tez kiedyś próbowałem skleić model po krecie Poxipolem ale nic z tego nie wyszło :? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.