Gość Anonymous Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 witam mam silnik kartingowy 48ccm, moc nieznana (ale wydaje mi się że pond 5 koni) waga tego silnika to 3,4kg (silnik z gaźnikiem) czy ten silnik nadaje się do jakiegoś modelu samolotu, czy jest za ciężki? za odpowiedź z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Jest stanowczo za ciężki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Strejla wsadzić go wsadzi Ale nie polata na nim :mrgreen: Chociaż 7m szybowiec, myślę że jakby w kabinie miał taki balast dałby radę xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 no szkoda ale może dało by się wyciągarkę do szybowców zbudować z tego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 jaki model do takiego silnika hmmm a może by go tak wpakować do kartinga albo do kosiarki, skutera, quada nie nie już mam zamontowac go do dzwi od stodoły i w górę :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 hehe a tak na serio?? wydaje mi się że do wyciągarki będzie dobry (aż za dobry) z tego co wyliczyłem to ma ponad 3,5kw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 I zrobic kosiarkę latająca lub jaką inna Babę Jagę ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Kup sobie modelarza 7/09 Jest już w kioskach. Jest tam intrukcja jak przerobić samochodową wyciągarkę (Z alledrogo za ok 70zł) na zasilaną z akumulatora samochodowego wyciągarkę do szybowców. Głównie wywalenie reduktora i przebudowa dźwigni hamulca. Jest też trochę porad o doborze linki i holowaniu modelu. Silnik spalinowy jest nieco bardziej wymagający i znacznie droższy w eksploatacji. Lepiej go zachowaj dla właściwego mu przeznaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.