Gość Anonymous Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 witam mam silnik kartingowy 48ccm, moc nieznana (ale wydaje mi się że pond 5 koni) waga tego silnika to 3,4kg (silnik z gaźnikiem) czy ten silnik nadaje się do jakiegoś modelu samolotu, czy jest za ciężki? za odpowiedź z góry dzięki
Barlu Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 Strejla wsadzić go wsadzi Ale nie polata na nim :mrgreen: Chociaż 7m szybowiec, myślę że jakby w kabinie miał taki balast dałby radę xD
Gość Anonymous Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 no szkoda ale może dało by się wyciągarkę do szybowców zbudować z tego??
meloow Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 jaki model do takiego silnika hmmm a może by go tak wpakować do kartinga albo do kosiarki, skutera, quada nie nie już mam zamontowac go do dzwi od stodoły i w górę :lol2:
Gość Anonymous Opublikowano 28 Lipca 2009 Opublikowano 28 Lipca 2009 hehe a tak na serio?? wydaje mi się że do wyciągarki będzie dobry (aż za dobry) z tego co wyliczyłem to ma ponad 3,5kw
Major Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 I zrobic kosiarkę latająca lub jaką inna Babę Jagę ??
madrian Opublikowano 31 Lipca 2009 Opublikowano 31 Lipca 2009 Kup sobie modelarza 7/09 Jest już w kioskach. Jest tam intrukcja jak przerobić samochodową wyciągarkę (Z alledrogo za ok 70zł) na zasilaną z akumulatora samochodowego wyciągarkę do szybowców. Głównie wywalenie reduktora i przebudowa dźwigni hamulca. Jest też trochę porad o doborze linki i holowaniu modelu. Silnik spalinowy jest nieco bardziej wymagający i znacznie droższy w eksploatacji. Lepiej go zachowaj dla właściwego mu przeznaczenia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.