Michal1977 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Witam. Jak w temacie. Czy któryś z kolegów spotkał się z takim urządzeniem ,lub wie gdzie takie coś można nabyć .W którymś z wątków na forum była o tym wzmianka (o ile pamiętam właściciel urządzenia mieszka w GB) ,ale nie mogę się doszukać :? .Latam Easy Gliderem Pro regulator PULSO 40++ silnik RAY C3542/06, Mam płytę do ustawienia regla ,ale nie mogę tak go ustawić ,żeby zostawało trochę prądu na spokojne wylądowanie. Po rozładowaniu aku (lipol 1600) odcina prawie bez ostrzeżenia i można go włączyć na 1-2 sekundki. Pół biedy gdy dzieje się to na wysokości. Pozdrawiam Michał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 jest na rynku pewna nowa firma rewelacyjnie się rozwijająca z tego co widzę. Co prawda mam inną wersję lipo guarda jednak ten podobno działa b. dobrze LINK poczytaj - może to to czego szukasz! EDIT: fakt że ja używam tego w heliku, jednak myślę że do samolotu będzie równie dobry. EDIT 2: ja mam dokładnie TEN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7223&Product_Name=Hobby_King_Battery_Monitor_3S Chociaż ten lipo guard wydaje się być lepszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7223 tania alternatywa swoją drogą regulator chyba jest programowalny i można mu zmienić to jak ma odcinać edit : Malker, był szybszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 No w tym moim można zupełnie płynnie. Fajny jest patent z diodami. Nie muszę bowiem oczekiwać sygnału dźwiękowego. W zależności od stopnia rozładowania odpowiednio błyskają diody (2 szt) im szybciej - tym bardziej rozładowany pakiet, aż do prawie stałego świecenia świadczącego o bliskim rozładowaniu, poprzedzonego głośnym piszczykiem. Dodatkowym aspektem jest bardzo ciekawy efekt wizualny podczas lotów z gorszym oświetleniem słonecznym - diody wyglądają jak światła pozycyjne :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigreg Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Panowie, Odezwijcie sie do uzytkownika Remzibi na forum epheli, zaprojektowal doskonaly lipomonitor w cenie ... 23 zlote. A do tego to bardzo porzadny czlowiek i jesli komus nie odpowiada "fabryczna" nastawa sygnalizacji to moze podac wlasne progi przy ktorych monitor ma zaczac denerwowac pilota Pozdrawiam Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Odezwijcie sie do uzytkownika Remzibi na forum epheli O już! My mamy własnego! http://pfmrc.eu/profile.php?mode=viewprofile&u=842 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigreg Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 No .. do tego Remzibiego tez ewentualnie mozna Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Panowie, Odezwijcie sie do uzytkownika Remzibi na forum epheli, zaprojektowal doskonaly lipomonitor w cenie ... 23 zlote. A do tego to bardzo porzadny czlowiek i jesli komus nie odpowiada "fabryczna" nastawa sygnalizacji to moze podac wlasne progi przy ktorych monitor ma zaczac denerwowac pilota Pozdrawiam Grzesiek Grzesiu pisałem właśnie o jego lipo monitorku :ble: :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal1977 Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Dzięki wszystkim za wyczerpujące i błyskawiczne info. Brzęczyk już w drodze. Zamówiłem Battery Monitor 3S z Hobbycity. Pozdrawiam Michał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek75 Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Ja w kabince motoszybowca zastosowałem TEN wskaźnik i sprawuje się rewelacyjnie nawet na bardzo dużej wysokości! Warunek - wyciąć kawałek folii termokurczliwej na środku tego buzzerka (srebrne kółeczko). Wtedy to dopiero piszczy i słychać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.