Organizatorka Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Jako fatalna Organizatorka [ ] witam wszystkich modelarzy i już na samym poczatku muszę Was zmartwić, Święto Lotnictwa w EPIN to też moja sprawka, więc co niektórzy pewnie już schowają modele do szafy Ponieważ nie będę pisała postów w różnych tematach, wszystko co mam do przekazania zostanie zawarte tutaj. Jestem zdziwiona Waszymi opiniami, plan imprezy był zamknięty i w planie były uwzględnione 2 drużyny modelarskie, z Torunia i Inowrocławia, potem zgłosił się Pan z Chełmna, zjechało się 30 ludzi z modelami nie wiadomo skąd i chcieli latać. Bardzo miło, ale chyba coś tu nie gra. Proponuję pojechać z modelami na jakiekolwiek zawody czy pokazy w ciemno i oczekiwać, że nagle plan imprezy zostanie zmieniony bo zjawili się modelarze chętni do latania. Co do narzekań na pas, trzeba było przyjechac wczesniej i obejrzec teren, 10 ha zboża rośnie za pasem i nie było nad czym latać? Za rok na pewno nie będzie Festynu Lotniczego w Czarżu, w Czarżu nie będzie już nigdy nic związanego z lotnictwem. Gwarantuję. Za żadne pieniądze nie tknę placem żeby cokolwiek tam zorganizować, chocby mial to byc dzien dziecka. Można odechnąc, że nikogo nie zabił AN-2 podchodzacy do lądowania, ale wydaje mi się że to jakiś cud. WIelki ukłon w stronę pilotów. niektórzy ludzie są za głupi zeby zrozumiec co znaczy "BEZWZGLĘDNY ZAKAZ WCHODZENIA NA PAS" , służby porządkowe zawiodły, upili się i zamiast pilnowac aby w momencie podchodzenia samolotu do lądowania nikt nie chodził i nic nie jeździło po drodze przebiegającej na poczatku pasa [pseudo-pasa], siedzieli w kukurydzy. Dlatego też nie zamierzam podjąć takiego ryzyka nigdy więcej na żadnej wsi. Od tego są lotniska. Panie Robercie... Pas wielkości sznurowadła wyznaczał Prezes Aeroklubu wraz z innymi lotnikami, myślę że nie powinien Pan podważać ich kompetencji. Za długi to on nie był, ale te słupki ustawiali sami lotnicy, a nie raczkująca organizatorka. I jaką kontrolą lotów Pan jest zdziwiony też nie wiem, przestrzeń miałam zarezerwowaną nad 1/4 województwa, do latania nikogo nie zmuszałam, piloci sami oceniali warunki i wiedzieli na co się piszą. I dziwi mnie, że więcej uwag ma modelarz odnosnie lądowania AN-2 i innych niż sami piloci i właściciele tych maszyn. Ja mam zal do siebie ze zaangazowalam bandę pijaków w mundurach jako służby porządkowe. Niestety nie wszyscy traktują odpowiedzialnie swoje stanowiska. Zapraszam do EPIN na piwko 22.08 Jak do tej pory w EPIN 22.08 lata Toruń i Inowrocław. Więc jak sa jacyś chętni to moze by tak zgłosić chęć uczestnictwa? Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Witaj fatalna Organizatorka Alez nie przesadzajmy - opinie o imprezie sa pozytywne - wiec zamiast odpuszczac - mozna pare rzeczy po prostu poprawic Niestety nie bylem - chociaz mialem ochote na swiezo wypieczony chlebek - pal licho te wszystkie latadla Organizacja imprezy jest wielkim wyzwaniem i niestety zawsze jest wiecej krytykantow niz chetnych do pomocy Sluzby porzadkowe zawiodly - to jest bardzo niepokojaca wiadomosc.... :/ Zaloze sie, ze w przyszlym roku bedzie mozna liczyc na pomoc modelarzy - zorganizowac im czas na latanie - w zamian beda pomagac w utrzymaniu ludzi z dala od ladowiska - zwlaszcza, ze w okolicy nie macie podobnych imprez - wiec zainteresowanie bedzie duze - jestem tego pewien. A co do zapisow na latanie - zawsze powtarzam - albo sie wczesniej zapisal, albo nie lata wcale - chyba, ze sie miejsca zwolnia - porzadek i bezpieczenstwo musi byc. Jakikolwiek wypadek zawsze powoduje zaostrzenie wymagan i pietrzenie problemow przy kolejnych imrezach - o odpowiedzialnosci nie wspominajac. Pozdrawiam serdecznie Robert Ps. - Daloby rade taki chlebek prawdziwy mi tu podeslac - pachnacy, na zakwasie, z chrupiaca skorka mmhhmmmm ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Hola - słowa krytyki jeszcze nikogo nie zabiły a skoro napisałaś : .... raczkująca organizatorka to tylko podziwiać zapał ! "Twardom trzeba być nie mientkom" :mrgreen: na każdej imprezie znajdzie się idiota który musi wejść tam gdzie być nie powinien ... w Bobowie modelem oberwał kamerzysta choć był upominany i zaznaczono że przebywa tam na własne ryzyko . To że ochrona się nawaliła to już nie jest wina organizatora . zwyczajnie należy rozpuścić wiadomość jaka firma obstawiała impreze i po firmie.... A przede wszystkim to Witamy na forum bo od tego powinienem zacząć ! marudzić będą zawsze a jak komuś coś nie pasuje to mamy dla niego radę - zrób za rok sam imprezę ...wtedy mu skrytykujemy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam koleżanke z klubu Mnie się osobicie impreza podobała,tak samo jak moim kolegą z Ina-nie możemy sie doczekać imprezy na EPIN Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Panie Robercie... Pas wielkości sznurowadła wyznaczał Prezes Aeroklubu wraz z innymi lotnikami, myślę że nie powinien Pan podważać ich kompetencji.Za długi to on nie był, ale te słupki ustawiali sami lotnicy, a nie raczkująca organizatorka. Aby nie wprowadzac zamieszania odpowiedziami na zarzuty z innych postow - proponuje chociaz cytaty wstawiac - bo teraz to wyglada jakby to do mnie bylo Jedna jeszcze wskazowka - jako organizator masz prawo w kazdej chwili impreze "zatrzymac" Widzisz jakiegos debila lazacego po pasie - lub za barierka - bierzesz megafon i krzyczysz - "przerwa w imprezie na pol godziny - prosze podziekowac idiocie w czerwonej koszulce co lazi po pasie - nikt sie pozniej nie wychyli" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam, żeby było lepiej to proszę wpisać miejscowość lub region.Mnie kwadraty nic nie mówią a pole "skąd" w formularzu rejestracyjnym służy do wpisania właśnie nazwy miasta lub regionu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Organizatorka Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Witam, żeby było lepiej to proszę wpisać miejscowość lub region.Mnie kwadraty nic nie mówią a pole "skąd" w formularzu rejestracyjnym służy do wpisania właśnie nazwy miasta lub regionu. Zrobione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El-Diablo Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Szanowna organizatorko - proszę się nie przejmować krytycznymi uwagami co po niektórych "kolegów". Co prawda nie byłem i nie widziałem festynu, ale dodam 3 grosze. Powiem szczerze - Polak jak nie marudzi - dziwnie się czuje, a jeszcze się nie urodził taki co by wszystkim dogodził - za dużo malkontentów. Proszę wyciągnąć wnioski i organizować dalej :wink: , nie ma co się łamać. Większość opinii które czytałem było pozytywnych. Szanuję ludzi z pasją - i za to Panią podziwiam, zrobić coś z niczego, tym bardziej robi wrażenie, zważywszy że w naszym kraju nic nie jest proste. A my Panowie powinniśmy się cieszyć, że są takie kobiety jak organizatorka, zorganizowała festyn (ok, z bólami ale jednak) i jeszcze ma na tyle za przeproszeniem "jaj" żeby bronić swojego stanowiska na forum. Brawo szanowna koleżanko - szacuneczek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.