Paweł Rzedzicki Opublikowano 30 Lipca 2009 Opublikowano 30 Lipca 2009 Witam!!! Wczoraj przypadkowo podlączyłem odwrotnie wtyczkę serwa cyfrowego. Serwo wykonało dziwny ruch, jakby poza swój normalny zakres i zamarlo. Ponowne włączenie zasilania- to samo. Wtedy sprawdziłem podlączenie i sie okazało j.w. Po prawidłowym wpieciu wtyczki serwo jest martwe. Jednak podłączone odwrotnie robi to, co opisałem wyżej. Ma ktoś wiedze w tym temacie? Jakis ratunek?
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Uszkodzona elektronika serwa i jak znam życie droższa niż całe serwo...
m5m Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Opublikowano 2 Sierpnia 2009 ale przecież po odwrotnym włożeniu wtyczki nic się nie może stać. Zamienia się tylko sygnał z minusem, musiałbyś jeszcze przesunąć wtyczkę o jeden rząd w dół.
Paweł Rzedzicki Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Moim zdaniem też nie powinno. A nawet to w serwie za prawie 600 zł wypadałoby zrobić jakiś układ chroniący elektronikę przed takimi wypadkami. Zobaczymy co powie serwis gwarancyjny Futaby w USA, bo wczoraj otrzymali moją przesyłkę reklamacyjną.
Paweł Rzedzicki Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 19 Sierpnia 2009 Nic nie powiedzieli tylko wczoraj wysłali mi nowe serwo :jupi:
marcin133 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Nic nie powiedzieli tylko wczoraj wysłali mi nowe serwo :jupi: Trzeba było kupić w Polskim sklepie to by Ci powiedzieli.... :devil:
Ładziak Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Tylko czy by wymienili? :shock: :wink: Paweł, skoro masz już serwo z powrotem, to podłącz je jeszcze raz odwrotnie - będziemy wiedzieli, czy to była wina sfajczenia ;-) .
Paweł Rzedzicki Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Serwo ciągle jedzie do mnie. Mam jeszcze takie dwa, ale szkoda mi czasu na kilkutygodniowe przerwy w lataniu, więc odmawiam stanowczo :rotfl:
HANS Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Opublikowano 22 Sierpnia 2009 czesc mam rozumiec ze serwo podłączyłeś do GY611 bo to jest serwo tylko do tego żyrka z tego co wiem inaczej nie będzie działać , chyba ze jest to też żyroskop pracujacy w 760?s podłączane bezposrednio do odbiornika ma prawo nie działać
Paweł Rzedzicki Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 24 Sierpnia 2009 w końcu ktoś spostrzegawczy Moje serwa to s9156, 25 kilowe potwory. 9256 nie mam i nie miałem. Ale skoro nikt nie pytał, nie chcialo mi się prostować pomyłki. Hans dostajesz POMÓGŁ
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.