LQ Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Witam przeglądnąłem sporo tematów na forum o ładowaniu ale nie widziałem nigdzie odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie mianowicie : Czy można lądować lipola zaraz po locie kiedy jest jeszcze ciepły - czy czekać aż wystygnie i dopiero ładować - ma to jakieś znaczenia dla samego pakietu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Gdzieś czytałem, że najlepiej ładować pakiet gdy ma temperaturę otoczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnzO_CK Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Ja ładowalem pakiet około 15 minut po lataniu, czyli taki sobie. I nic dziwnego nie zauważyłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Adam B czytaj ze zrozumieniem tekstu koledze nie chodzi o to jakim prądem ładować tylko czy może ładować pakiet jak jest ciepły/gorący. Przeważenie pakiet stygnie kilkanaście minut wiec chyba to nie dramat odczekać i mieć peweność że bedzie OK. pakiety li-pol w 99% ładuje się prądem 1C chyba że jest wyraźnie napisane że można ładować większym prądem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek L Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Ja czytałem gdzieś, że im pakiet cieplejszy, tym "łatwiej" przyjmuje prąd, cokolwiek to miało znaczyć. Po locie czekam kilka (2-3minuty) i podłączam pakiet do ładowarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigreg Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Pakiet po obciazeniu potrzebuje czasu na stabilizacje ... stad tez sluszne zalecenie zeby pozwolic mu ostygnac - znacznie przedluzy mu sie zywotnosc. Pozdrawiam Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Adam B czytaj ze zrozumieniem tekstu koledze nie chodzi o to jakim prądem ładować tylko czy może ładować pakiet jak jest ciepły/gorący. Przeważenie pakiet stygnie kilkanaście minut wiec chyba to nie dramat odczekać i mieć peweność że bedzie OK. pakiety li-pol w 99% ładuje się prądem 1C chyba że jest wyraźnie napisane że można ładować większym prądem. Wiem ale to po prostu nie na to forum wkleiłem bo napisałem w wordzie i chciałem zobaczyć czy niema błędów i przez przypadek wkleiłem SORYYY mój błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.