marcinlota1977 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Witam...jesli ktos moze mi podac link ze sterownikami to prosze o pomoc......nie moge za nic połączyc sie z radiem....sanwa RDS 8000.....szmulator jaki mam to Aerofly profesional deluxe.....podłączyłem pada i ustawilem tak ze wszystko chodzi jak trzeba...ale radia nie daje rady.....a ucząc sie na radiu jest lepiej.....wiec POMOCY Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 czego nie wiesz? napisz to pomożemy aha skumałem wchodzisz w ustawienia w programie menu główne : -Controls potem - properties ( ew adwanced properties zalezy jak klikałeś ) z prawej strony masz przypisane do każdego steru silnika czy innej funkcji kanały (channel) klikasz i rozwija się lista radio 1 radio 2 joy 1 joy 2 itd... pomachasz dragami to zobaczysz co reaguje i to przypisz po kolei do wszystkich sterów zapamiętaj najpierw włącz kabel do nadajnika i kompa odpal nadajnik ( radia JR uruchamiają się same jak twoje nie wiem) dopiero po tym uruchom program symulatora . Program tylko raz poszukuje kontrolera na usb a odśwież nie zawsze działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 nie dziala......dalej nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 a masz usb hid kabel? dostępne na allegro taki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 cos podobnego..z jednej strony mam usb a z drugiej gniazdo mini dzeka...potem wtyczke mini dzeka...i gniazdo piecio pinowe do sanwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 4 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2009 http://www.hobbydirekt.de/product_info.php?language=en&products_id=249......mam cos podobnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Panowie ponaglam temat.....bo nikt mi nie pomógł.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Czy radio się włącza utomatycznie po włożeniu wtyczki (małego Jacka)? Po włożeniu kabla USB komputer znajduje nowe urządzenie USB? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 radio to sanwa tam jest din Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Tak wiem, jak napisał - pięciopinowy. Czy jak podłącza się wtyczkę do aparatury to aparatura się automatycznie włącza? Czy aparatura jest ustawiona na typ modelu - samolot? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 nie nie włącza sie automatycznie.....a aparatura jest ustawiona na typ samolot...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 ale system wykrywa urzadzenie interfejsu HID...wiec co teraz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 marcinlota1977, Prosze abys edytowal swoje posty , a nie pisal jeden pod drugim :evil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 utknełem w martwym punkcie....czy jest ktos kto pomoze..?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 ale system wykrywa urzadzenie interfejsu HID...wiec co teraz.... To by się zgadzało. System powinien zobaczyć urządzenie interfejsu hid i kontroler gier zgodny z interfejsem hid. Możesz to sprawdzić w menedżerze urządzeń. Wygląda na to że masz jakiś problem z samym kablem lub z połączeniem z aparaturą. Ja jestem użytkownikiem JRów, w których jak podłączysz samą wtyczkę "jacka" aparatura sama automatycznie się uruchamia (bez modułu nadawczego). Sprawdź w instrukcji czy w Sanwie też tak powinno być. Jeśli jest tak samo jak w JR to może problem leży gdzieś przy wtyczce lub gnieździe w aparaturze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 tą przejściówkę masz do symulatora czy to zwykła przejściówka audio ? rozpiski pinów w nadajnikach maszTU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 to jest zamowione na necie.....niby do sanwy....zresztą sprawdzalem i wszystko jest podłączone ok..tak jak na obrazku..wiec co dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 to jest zamowione na necie.....niby do sanwy....zresztą sprawdzalem i wszystko jest podłączone ok..tak jak na obrazku..wiec co dalej hmm.. Prawdopodobnie masz uszkodzony kabel , lub usb może byc wadliwe miałem podobny problem pożyczyłem od znajomego apke od Lamy 4 i kabel usb , w kablu byl przerwany kabel przy "Dzeku" ,małe przylutowanie i pomoglo ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinlota1977 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 kabel nie moze byc uszkodzony...tak mysle....bo na tym kablu na tym prostokącie jest czerwona dioda i jak podlącze kabel do kompa to miga......a jak jeszcze do sanwy i włącze sanwe to świeci na czerwono na stałe....wiec powinno byc ok...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 kabel nie moze byc uszkodzony...tak mysle....bo na tym kablu na tym prostokącie jest czerwona dioda i jak podlącze kabel do kompa to miga......a jak jeszcze do sanwy i włącze sanwe to świeci na czerwono na stałe....wiec powinno byc ok...... Hmm... To czyli polączenie z Apką jest, moze sciągnij jakis symulator inny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.