Skocz do zawartości

Problem z radiem.....

marcinlota1977

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam...jesli ktos moze mi podac link ze sterownikami to prosze o pomoc......nie moge za nic połączyc sie z radiem....sanwa RDS 8000.....szmulator jaki mam to Aerofly profesional deluxe.....podłączyłem pada i ustawilem tak ze wszystko chodzi jak trzeba...ale radia nie daje rady.....a ucząc sie na radiu jest lepiej.....wiec POMOCY

Opublikowano

czego nie wiesz? napisz to pomożemy

aha skumałem

wchodzisz w ustawienia w programie menu główne :

-Controls potem - properties ( ew adwanced properties zalezy jak klikałeś )

z prawej strony masz przypisane do każdego steru silnika czy innej funkcji kanały (channel)

klikasz i rozwija się lista radio 1 radio 2 joy 1 joy 2 itd...

pomachasz dragami to zobaczysz co reaguje i to przypisz po kolei do wszystkich sterów

zapamiętaj najpierw włącz kabel do nadajnika i kompa odpal nadajnik ( radia JR uruchamiają się same jak twoje nie wiem) dopiero po tym uruchom program symulatora .

Program tylko raz poszukuje kontrolera na usb a odśwież nie zawsze działa

Opublikowano

Tak wiem, jak napisał - pięciopinowy.

Czy jak podłącza się wtyczkę do aparatury to aparatura się automatycznie włącza?

Czy aparatura jest ustawiona na typ modelu - samolot?

Opublikowano
ale system wykrywa urzadzenie interfejsu HID...wiec co teraz....

To by się zgadzało. System powinien zobaczyć urządzenie interfejsu hid i kontroler gier zgodny z interfejsem hid. Możesz to sprawdzić w menedżerze urządzeń.

Wygląda na to że masz jakiś problem z samym kablem lub z połączeniem z aparaturą.

Ja jestem użytkownikiem JRów, w których jak podłączysz samą wtyczkę "jacka" aparatura sama automatycznie się uruchamia (bez modułu nadawczego). Sprawdź w instrukcji czy w Sanwie też tak powinno być. Jeśli jest tak samo jak w JR to może problem leży gdzieś przy wtyczce lub gnieździe w aparaturze.

Opublikowano
to jest zamowione na necie.....niby do sanwy....zresztą sprawdzalem i wszystko jest podłączone ok..tak jak na obrazku..wiec co dalej

hmm.. Prawdopodobnie masz uszkodzony kabel , lub usb może byc wadliwe :) miałem podobny problem pożyczyłem od znajomego apke od Lamy 4 i kabel usb , w kablu byl przerwany kabel przy "Dzeku" ,małe przylutowanie i pomoglo :)...

Opublikowano

kabel nie moze byc uszkodzony...tak mysle....bo na tym kablu na tym prostokącie jest czerwona dioda i jak podlącze kabel do kompa to miga......a jak jeszcze do sanwy i włącze sanwe to świeci na czerwono na stałe....wiec powinno byc ok......

Opublikowano
kabel nie moze byc uszkodzony...tak mysle....bo na tym kablu na tym prostokącie jest czerwona dioda i jak podlącze kabel do kompa to miga......a jak jeszcze do sanwy i włącze sanwe to świeci na czerwono na stałe....wiec powinno byc ok......

Hmm... To czyli polączenie z Apką jest, moze sciągnij jakis symulator inny? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.