tomson Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Witam Przedwczoraj chciałem sobie polatać, podłączyłem aku i następnie sprawdziłem wychylenia sterów. Wszystkie ustawienia były po staremu OK Zaniepokoiło mnie drżenie serw ale nieraz już miałem przypadek gdzie serwo drgało i po ruszeniu sterem uspakajało się Puściłem model z ręki i po 3 sekundach silnik się wyłączył a model przestał reagować na stery Klasyczny kret, naszczęście bez żadnych strat Pomyslałem sobie że model złapał jakieś zakłucenia Przyjzałem się jeszcze raz drgającym serwą i nie mogłem sterami ich "uspokoić" dotknąłem anteny przy odbiorniku i model przestał reagować zupełnie Zabrałem model do domu myśląc że to jednak zakłucenia (nie miałem drugiej pary kwarcy) W domu po podłączeniu aku znowu serwa drgają a jak dotknąłem anteny to przestały Wygladało na to że wszystko wróciło do normy Wczoraj postanowiłem znowu polecieć i na łące po podłaczeniu aku powtórka z rozrywki serwa drgają ale tym razem nie ryzykowałem Dzisiaj próbowałem ruszać anteną przy odbiorniku ale cisz serwa nie drgają i jest niby OK Boje się że jak odeśle na gwarancji to ktoś też podłączy ten odbiornik sprawdzi że działa i odeśle go w taki samym stanie Odbiornik to HFS-05MJ Hitec Myślę żeby samemu zerknąć do środka i poprawić wszystkie luty Czy ktoś spotkał się z takim objawem ?
motyl Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Ja raczej przyjżał bym się gnizdu od kwarca Warto po wsadzeniu kwarcu obwizać taśmą bądź gumka
tomson Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2007 są założone dwie małe gumki wyjmowałem kwarc ale nie zwróciłem uwagi czy zaraz po tym się uspokoiło z tego co zagladam przez przezroczystą obudowę to antena raczej nie mogła się urwac
AndyW Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Próbowałeś może zamienić kwarc??. Kiedyś miałem podobną sytuacje i okazał się, że to właśnie wina kwarcu. Jak masz drugi odbiornik to spróbuj na nim.
tomson Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Dzisiaj znowu się nim zajełem testowałem go na stole wyczerpując prawie cały pakiet. Potrząsałem ciągałem za antenę, stukałem i pukałem, przytulałem do regulatora wygląda że wszystko jest OK to chyba była wina kwarca Zabrałem drugi pakiet i poszedłem polatać. Mam nadzieje że to było jednorazowe zdarzenie
Patryk Urban Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Sprawdź jeszcze jedną ważną rzecz. Czy antena nie dotyka serwa albo jego kabla.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.