Skocz do zawartości

Problem z odbiornikiem

tomson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Przedwczoraj chciałem sobie polatać, podłączyłem aku i następnie sprawdziłem wychylenia sterów. Wszystkie ustawienia były po staremu OK

Zaniepokoiło mnie drżenie serw ale nieraz już miałem przypadek gdzie serwo drgało i po ruszeniu sterem uspakajało się

Puściłem model z ręki i po 3 sekundach silnik się wyłączył a model przestał reagować na stery

Klasyczny kret, naszczęście bez żadnych strat

Pomyslałem sobie że model złapał jakieś zakłucenia

Przyjzałem się jeszcze raz drgającym serwą i nie mogłem sterami ich "uspokoić"

dotknąłem anteny przy odbiorniku i model przestał reagować zupełnie

Zabrałem model do domu myśląc że to jednak zakłucenia (nie miałem drugiej pary kwarcy)

W domu po podłączeniu aku znowu serwa drgają a jak dotknąłem anteny to przestały

Wygladało na to że wszystko wróciło do normy

Wczoraj postanowiłem znowu polecieć i na łące po podłaczeniu aku powtórka z rozrywki serwa drgają ale tym razem nie ryzykowałem

Dzisiaj próbowałem ruszać anteną przy odbiorniku ale cisz serwa nie drgają i jest niby OK

Boje się że jak odeśle na gwarancji to ktoś też podłączy ten odbiornik sprawdzi że działa i odeśle go w taki samym stanie

Odbiornik to HFS-05MJ Hitec

Myślę żeby samemu zerknąć do środka i poprawić wszystkie luty

Czy ktoś spotkał się z takim objawem ?

Opublikowano

są założone dwie małe gumki

wyjmowałem kwarc ale nie zwróciłem uwagi czy zaraz po tym się uspokoiło

z tego co zagladam przez przezroczystą obudowę to antena raczej nie mogła się urwac

Opublikowano

Próbowałeś może zamienić kwarc??. Kiedyś miałem podobną sytuacje i okazał się, że to właśnie wina kwarcu. Jak masz drugi odbiornik to spróbuj na nim.

Opublikowano

Dzisiaj znowu się nim zajełem testowałem go na stole wyczerpując prawie cały pakiet.

Potrząsałem ciągałem za antenę, stukałem i pukałem, przytulałem do regulatora :) wygląda że wszystko jest OK to chyba była wina kwarca

Zabrałem drugi pakiet i poszedłem polatać. Mam nadzieje że to było jednorazowe zdarzenie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.