xks_de Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam. Mam serwa Tower Pro SG-90 i nie wiem jakim prądem mogę je zasilić. Więc powstaje pytanie: Czy mogę te serwa zasilić prądem 6V, czy muszę dać im 4,8V żeby się nie spaliły? PS. Proszę o nie usuwanie tematu (szukałem na forum i poza nim informacji na temat tych serw ale nie znalazłem). Za odpowiedź z góry dziękuję
diem Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Te serwo jest identyczne jak hxt900 bodajze? Nigdy nie otwieralem dla porownania ale tak mi sie jakos wydaje Tutaj wiecej danych: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=662 W jakim celu chcesz zasilac je 6v? Bezpieczniej zawsze na 4.8v
xks_de Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Ponieważ nie mogłem znaleźć układu bec ktury daje 4,8v, ale już znalazłem taki który daje 5v. Może być te 5v?
utopia Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Mam serwa Tower Pro SG-90 i nie wiem jakim prądem mogę je zasilić. Zdecydowanie prądem stałym :wink: natomiast wartość o którą pytasz to napięcie Dobrze jest się uczyć właściwej terminologii bo potem ułatwia to wiele spraw
marcin133 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Z UBEC i 6V może być. Dla pakietu cztero celowego 4,8V to wartość nominalna - po naładowaniu wyższa ok 6V.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.