xks_de Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Witam. Mam serwa Tower Pro SG-90 i nie wiem jakim prądem mogę je zasilić. Więc powstaje pytanie: Czy mogę te serwa zasilić prądem 6V, czy muszę dać im 4,8V żeby się nie spaliły? PS. Proszę o nie usuwanie tematu (szukałem na forum i poza nim informacji na temat tych serw ale nie znalazłem). Za odpowiedź z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Te serwo jest identyczne jak hxt900 bodajze? Nigdy nie otwieralem dla porownania ale tak mi sie jakos wydaje Tutaj wiecej danych: http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=662 W jakim celu chcesz zasilac je 6v? Bezpieczniej zawsze na 4.8v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xks_de Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Ponieważ nie mogłem znaleźć układu bec ktury daje 4,8v, ale już znalazłem taki który daje 5v. Może być te 5v? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Oczywiscie ze moze byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utopia Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Mam serwa Tower Pro SG-90 i nie wiem jakim prądem mogę je zasilić. Zdecydowanie prądem stałym :wink: natomiast wartość o którą pytasz to napięcie Dobrze jest się uczyć właściwej terminologii bo potem ułatwia to wiele spraw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Z UBEC i 6V może być. Dla pakietu cztero celowego 4,8V to wartość nominalna - po naładowaniu wyższa ok 6V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.