ali1983 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 witam. podłączam pakiet do ładowania z balanserem, ładowarka dobrze wykrywa ilość cel ale po chwili wyskakuje komunikat: battery voll error cell connect o co chodzi??? pakiet rc system 1700mAh 7,4V 2s1p (nowy- po 1 rozładowaniu) po kilku próbach komunikat: battery check low voltage może być to, że wtyczka balansera jest trochę inna niż gniazdo??? edit; miernik na +i- pokazuje 4,2V?????????? na wtyku balansera pokazuje 2,40V i 2,58V edit2: co zrobić gdy połączenie jest dobre ale woltaż mały??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 ładowarka nie ładuje ponieważ napięcie na celach jest zbyt małe. Gdzieś był temat o tym jak oszukać ładowarkę i podładować pakiet . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 zaskoczyło ale bez balansera. podładuję trochę i przełączę na balanser. (w trakcje ładowania 3,4V i 3,42V) edit: idzie już na balanserku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Czyzbys mial a. zle ustawiony regulator, b. regulator szczotkowy ? Nie odcielo z pewnoscia prądu i Ci za mocno pakiet rozladowalo - uwazaj bo go zniszczysz. Juz mu sie zreszta moglo dostac po tym rozladowaniu, potestuj go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali1983 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 regulator do bezszczotki tower pro mag8 12A. wiem że nie odcięło w porę bo go źle programowałem. ale to było tylko jedno takie rozładowanie. już doczytałem po polsku jak go obsługiwać. p.s. a czy jak wtyczkę balansera podłączę odwrotnie to się coś stanie złego??? z nominalnej pojemności 1700 weszło 1400... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diem Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 A to musisz sie postarac zeby odwrotnie wpiac. Na pewno blad wyskoczy ale lepiej nie testowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 miernik na +i- pokazuje 4,2V?????????? na wtyku balansera pokazuje 2,40V i 2,58V edit2: co zrobić gdy połączenie jest dobre ale woltaż mały??? Użyj programu do Ni-Cd. Ustaw prąd ładowania na 0,1A i podładuj prze ok. 5 min (dotąd aż celki osiągną napięcie powyżej 3V). W ten sposób podbijesz napięcie na celach i komunikat LOW VOLTAGE się nie pojawi. Później ładuj normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Użyj programu do Ni-Cd. Ustaw prąd ładowania na 0,1A i podładuj prze ok. 5 min (kiedy celki osiągną napięcie powyżej 3V. W ten sposób podbijesz napięcie na celach i komunikat LOW VOLTAGE się nie pojawi. Później ładuj normalnie.A iChargery, np. 106B, 106B+ całą procedurę przeprowadzają same, automatycznie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek LP Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Na swiom jeszcze nie miałem okazji tego sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidos Opublikowano 5 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Też mam Turnigy Accucell 6 i miałem problem z balanserem a właściwie to z dodatkową płytką ze złączami do balansera. O tym, że jest ona uszkodzona dowiedziałem się dopiero po uszkodzeniu dwóch pakietów. Coś mi nie pasowało, że ładowarka podawała inne wartości pojedynczych cel niż było w rzeczywistości. Otóż płytka ta jest osłonięta z jednej ze stron taśmą klejącą której klej wszedł w reakcję ze ścieżkami na płytce. Po odklejeniu tej taśmy część ścieżek została na taśmie klejącej :shock: . Także chcę przestrzec przed zbyt pochopnym ocenianiem działania balansera w tej ładowarce i przy problemach zwrócić uwagę na płytkę z dodatkowymi wtyczkami do balansera. Sprawę załatwiłem omijając uszkodzone ścieżki wlutowanymi przewodami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.