Matkas Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Witam, udostępniam Wam moją baze danych, którą utworzyłem rok temu. Ma ona pare poważnych błędów, ale chwilowo nie mam zainstalowanego VB aby je naprawić. Oczywiście hasło i nazwę użytkownika łatwo obejść, ale kto będzie chciał się włamać ? http://rapidshare.com/files/268472802/CoSql.zip Opcja otwierania i zapisywania pliku TXT jest uszkodzona(cofa znak o jeden), więc lepiej używać zaszyfrowanej wersji. Jest nawet opcja "Drukuj", ale nie pamiętam czy działa poprawnie, trzeba spróbować Program prosty w obsłudze. Mam nadzieję, że się Wam przyda. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 no spoko jeżeli to ty napisałeś to jest super tylko czemu to ma służyć ? widzę że jest dużooo do poprawy (i nauki), ale i tak jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matkas Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Można to wykorzystać do czegokolwiek. Ja osobiście wykorzystuje to do zapisywania haseł,loginów,cd-keyów itp. . A co byś zmienił w piewszej kolejności? Może w końcu się zmotywuje do zrobienia kolejnej wersji programu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 no tak koncepcja OK, ale co to za trzmacz haseł. Twoj programik po porstu zapisuje dane do pliku i odczytuje z niego . Dotatkowo dla każdej nowej pozycji nowy plik, czyli 100 haseł 100 plików :roll: .Jak już to wszystko musi być trzymane w jednym pliku, a każdy nowy rekord w nowej linijce. identyfikacja powinna odbywać się ID, a hasła, numery itp. powinny być kodowane np. najporstrzym syfrem cezara. Take coś już pozwala na uzytecznośc takiego porgramu. Naturalnie trzeba poprawić funkcjonalość. no to do dzieła kolego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.