Wieczu Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Motyl masz moze w planie zalozenie tematu w Moje Modele?? Chcialbym zobaczyc twoj arsenal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Motyl masz moze w planie zalozenie tematu w Moje Modele?? Aż tak dużo ich nie mam wyposażenie mam do wszystkich modeli oprócz YAKa54, który to przewidziany jest na benzynke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Jakiego Yaczka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 180cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Ostatni OT: Mam nadzieje, ze to nie ten model z CM Pro. Poza tym polecam duza spalinke lub elektrownie. Benzyna do wiekszych raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Kolego Motyl, proszę wręcz nalegam napisz jak się ma przyjaciel szybowiec . Gdzieś wyczytałem –pisałeś-, że przy składaniu wyszło szydło z worka, jakie to szydło ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2007 no mocno sie zastanawiam nad opisami Szydło takei że nic do siebie nie pasuje, szpary szczeliny itp. Mało tego złego to jeszce założenia konstrukcyjne sa do :ass: Serwo wysokości schowane w stateczniku wszystko pięknie tylko przy takim układzie dźwignia musi byc krótka, a ruch statecznika znacznie mniejszy niż zakłąda instrukcja Musze jeszce raz przestudiowac instrukcje i teraz mając sprawna MC-19 sprawdze jak dzieła to serow i ile ° się wychyla statecznik więc się rozwiąze co z czym i dlaczego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 No to co z lotami w Janowcu w długi weekend ? :ass: ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 tOMKU DOKłADNIE :ass: Ale nie z powodu braku modelu:( W tym roku nie było zimy, a brat czeka na zrobienie instalacji w domku. Obiecałęm mu właśnie długi weekend. Jestem jak ten koń co mu w dwa żłoby dano. Ale nie wypada aby brat płacił jakiemuś człowiekowi za zrobienie instalacji :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 No to mały postęp w pracach Generalnie zostało zoinstalować elektronike i drobne rzeczy mechaniczne i OBLOT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Mozesz opisac sposob montowania skrzydel do transportu i do latania? To znaczy czym je laczysz? Tasma czy cos innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 To znaczy czym je laczysz?Tasma czy cos innego? Bagnet laminatowy, kołek ustalający i to wszystko Dodatkowo trzyma wtyczka MPX wklajona na stałe w końcówkę i centropłat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Nie wierze zeby to wytrzymalo :] Tez mam kolek i bagnet i teraz mysle co tu zrobic zeby polaczyc skrzyda do lotu, zeby je latwo mozna bylo podzielic do transportu i zeby to wszystko jeszcze ladnie wygladalo. Kolega Boogie podpowiedzial mi o magnesach - co o tym sadzisz? Jak na pierwszy rzut oka to nie jest taki glupi pomysl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 jakich rozmiarów masz ten bagnet laminatowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 W pierwszym momencie podpowiedzialem to, co z reguly widzialem- tasme klejaca. Dosc czesto spotykany patent. Potem zaproponowalem magnesy. W Internecie byla opisana katana 1,4m, ktora miala wlasnie zabezpieczenie w postaci magnesow i dzialalo mimo ostrych manewrow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Nie wierze zeby to wytrzymalo :] Nie masz na imię TOMASZ ?? Coś taki nie wierny ?? Skrzydło w szybowcu termicznym nie pracuje na rozsuwanie a na gięcie Tak pisał Boogie taśma izolacyjna jest w zupełności wystarczająca a jaką ona ma wytrzymałość na ściąganie- ślizganie ?? Wtyczka MPX trzyma tylko na wysunięcie skrzydła i jest to w 100% wystarczające. Reszte przenosi bagnet podpowiedzial mi o magnesach - co o tym sadzisz? Szkoda wagi, skoro wtyczka wystarcza a i tak musi tam być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 4 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 Skrzydło w szybowcu termicznym nie pracuje na rozsuwanie a na gięcie ale w obie strony. A jakie jest tego działanie na rozsuwanie - pewnie kiedyś się sam przekonasz.Wtyczka MPX trzyma tylko na wysunięcie skrzydła i jest to w 100% wystarczające.Obyś miał dużo szczęścia.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 4 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2007 MarekJ, jak się nie przewrócisz to się nie nauczysz Zobaczymy co czas pokaże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Wtyczek mpx nie bede stosowal , zapewne uzyje 2 magnesow + bagnet weglowy plus kolki stabilizujace - mysle ze wystarczy. Juz wiecej sie nie wcinam z moim modelem do tego watku :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 5 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Ale w takim razie cał czas będziesz odpinał kable ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.