rogi23 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Witam, posiadam ładowarkę Rcm-Pelikan Shark 20, wg. opisu obsługuje ona 1-5 ogniw Li-Ion/Li-Pol, czy w związku z tym może ona ładować taki pakiet?:Li-Pol 7.4V 1050mAh 15C(20C) HighPower (kombinacja cel / ilość: 2s1p / 2szt). :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin133 Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 1-5 ogniw Li-Ion/Li-Pol, 1-5 ---> to jest przedział (tak przecież oznacza się przedziały) Ładowarka ta więc może ładować 1,2,3,4 bądź 5-cio celowe pakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Z czasem pomyśl o balanserze do li-poli np. Shark PB-5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Dzięki za odpowiedź Zmyliło mnie to: 2s1p. I jeszcze jedno... wchodzę dopiero w świat ładowarek itp (wcześniej byłem ograniczony do ubogiej ładowarki i akumulatorków ni-cd), interesuje mnie jakie dodatkowe możliwości zyskuję wraz z zakupem tego balansera PB-5 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 zyskujesz takie możliwości że wszystkie celki w twoim pakiecie li-Pol bedziesz miał wyrównane, czyli napięcie na każdej będzie takie samo co jest bardzo ważne dla tego typu ogniw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyW Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Dokładnie jak pisze czhomik Zobacz dokładniej tu http://www.szabatowski.com/forum/viewtopic.php?t=955&postdays=0&postorder=asc&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Dziękuję bardzo wszystkim za odpowiedź. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.