pawel4090 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Witam, nie uwierzycie pękła mi blaszka do regulacji paliwa. Pytałem w sklepie ale tak owej nie posiadają. W innym proszą mnie o numer katalogowy blaszki, ale katalogu brak. Może posiadacie zbędną blaszkę, bo nie idzie wyregulować silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Czy chodzi Ci o blaszkę która blokuje pokrętło iglicy?Czy w asp są jakieś inne blaszki. Jeśli to ta blaszka to też złamałem ją przy zakładaniu maski silnika,i dorobiłem sam z cienkiej sprężystej blachy tzw.kajnerowej.Wyciąłem coś takiego w kształcie litery T i odpowiednio wygiołem,widziałem też coś takiego zwiniętego z drutu stalowego kawałek sprężynki z takim wystającym dinksem. edit:przypomniałem sobie ta" kajnerowa" blacha to chromowo- niklowa blaszka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Tak, doskonale to ująłeś. Część tej blaszki obejmuje obudowę iglicy, a druga część sprężyście dociska pokrętło. Nie słyszałem nazwy takiej blachy, ale będę musiał poszukać. Dziękuję za podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.