pawel4090 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Witam, nie uwierzycie pękła mi blaszka do regulacji paliwa. Pytałem w sklepie ale tak owej nie posiadają. W innym proszą mnie o numer katalogowy blaszki, ale katalogu brak. Może posiadacie zbędną blaszkę, bo nie idzie wyregulować silnika.
Jano Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Czy chodzi Ci o blaszkę która blokuje pokrętło iglicy?Czy w asp są jakieś inne blaszki. Jeśli to ta blaszka to też złamałem ją przy zakładaniu maski silnika,i dorobiłem sam z cienkiej sprężystej blachy tzw.kajnerowej.Wyciąłem coś takiego w kształcie litery T i odpowiednio wygiołem,widziałem też coś takiego zwiniętego z drutu stalowego kawałek sprężynki z takim wystającym dinksem. edit:przypomniałem sobie ta" kajnerowa" blacha to chromowo- niklowa blaszka.
pawel4090 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Tak, doskonale to ująłeś. Część tej blaszki obejmuje obudowę iglicy, a druga część sprężyście dociska pokrętło. Nie słyszałem nazwy takiej blachy, ale będę musiał poszukać. Dziękuję za podpowiedź.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.