fredzio Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Zachęcony opiniami kolegów w wątku o fregacie zakupiłem 4 sztuki serw mg14 do tego właśnie modelu. Po przybyciu listonosza z upragnioną paczką podłączyłem testowo wszystkie do odbiornika i zbaraniałem. Po włączeniu zasilania przy wyłączonej aparaturze nic się nie dzieje, ale jeżeli mam włączoną aparaturę i włączę zasilanie odbiornika serwa zaczynają drżeć ze sporą częstotliwością. drżenie ustaje po "pomachaniu drągami". Lektura wujka google nic nie dała poza jakąś enigmatyczną wzmianką, o amplitudzie sygnału generowanego przez nowsze systemy RC. Nawet w HC znalazłem magiczny konwerter napięcia sygnału z 3 na 5V, ale nie bardzo rozumiem co to miałoby dać. Ma kto z kolegów pomysł jak zaradzić opisanemu problemowi? Dodam, że testowałem na 5 różnych odbiornikach futaby - 3x617, 6004 i 6014 i efekt zawsze ten sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2009 Witam Podobny problem miałem z serwami Turnigy 1160A. Po włączeniu zasilania odbiornika zaczynały "zgdzytać", nawet nie drżeć, bo dźwignie były nieruchome. U mnie pomogło przeczyszczenie potencjometrów spirytusem, ale nie jest to pewne czy pomoże u Ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredzio Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2009 Znalazłem innego BARDZO prawdopodobnego winowajcę, ale sobie zapamiętam sposób. Dzięki. A o moim winowajcy w dziale aparatury w nieco innym wątku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.