xpr Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Witam. Poszukuje schematow kabli do Multiplexa. Trenera i kabel ktorym mozna polaczyc odbiornik z kompem na port com z gory dziekuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KJ Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Schemat kabla do odbiornika: http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=448677 zrobiłem i działa bardzo dobrze. Problemem jest wykorzystanie portu COM w laptopie (za niskie napięcie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzegorz Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Trener może tu: http://users.belgacom.net/TX2TX/tx2tx/image/fig7m-01.gif Mam i działa. Poczytaj tu: http://niusy.onet.pl/niusy.html?t=watek&group=pl.rec.modelarstwo&tid=8953337 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpr Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2007 Mam problem z kablem pc->odb polutowalem go zgodnie ze schematem podlaczam kabel do odbiornika na kabal 1 uruchamiam program rx data menager klikam ok i nic sie nie dzieje mam pytanie jak powinien zachowywac sie odbiornik i program ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 http://www.mftech.de/buchsen_en.htm Może tutaj coś znajdziesz, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KJ Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Mam problem z kablem pc->odb polutowalem go zgodnie ze schematem podlaczam kabel do odbiornika na kabal 1 uruchamiam program rx data menager klikam ok i nic sie nie dzieje mam pytanie jak powinien zachowywac sie odbiornik i program ? Czy włączyłeś zasilanie odbiornika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpr Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Tak zasilanie podlaczone kabel podlaczony. Sproboje jeszcze raz to zrobic byc moze spalilem tranzystory. moj odbiornik to rx7-synth idp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KJ Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Powiedz jeszcze do jakiego komputera to podłączasz. Bo jeżeli do NoteBook'a to może nie działać - zbyt niskie napięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpr Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2007 OK problem rozwiazany nie mialem pojecia ze kabel trzeba podlaczyc do odbiornika w miejsce baterii a pakiet zasilania na inny wolny kanal. Wszystko dziala jak nalezy i na blaszaku i na laptopie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janik Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Mam do ciebie pytanie a w zasadzie prosbe czy moglbym podeslac tobie mojego mpx'a(mam ta sama wersje co ty)zebys wrzucil mi nowego softa? Cos z mojim sie stalo i nie wyszukuje kanalow, led mruga jakims dziwnym kodem i nic nie da sie zrobic :? No a najgorsze jest to ze mam dwa niesprawne odbiorniki i nie mam jak latac Z gory dzieki Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KJ Opublikowano 10 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2007 OK problem rozwiazany nie mialem pojecia ze kabel trzeba podlaczyc do odbiornika w miejsce baterii a pakiet zasilania na inny wolny kanal. Wszystko dziala jak nalezy i na blaszaku i na laptopie. Witam, Czy sprawdzałeś może po locie za pomocą komputera liczbę błędów jaką zapamiętał odbiornik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.