Stoko90 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Witam Koledzy mam do Was pytanie , otóż posiadam ASW-28 wiadomo jedni mówią że złamanego grosza nie wartuje , ze aparatura jest tandetna i nie da się latać itp....Wiadomo cóż wymagać za 550zł . Opanowałem loty modelem uważam bardzo dobrze , wywijam w powietrzu loty na plecach przez całe boisko , wyprowadzałem sprzęt z dziwnych położeń itp.... I teraz takie moje pytanie ? Niestety model jest juz połatany aż wstyd się z nim pokazać i planuję zmienić na może jakiś model z EPP ( chodzi mi o wagę niezbyt mocny silnik posiadam i pakiety 2S ) Jaki model na początek Drodzy Koledzy byście mi zaproponowali ?? Może jakieś linki sugestie , porady wszystko mile widziane .
barton3 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 mój pierwszy samolot to był piperek 1m rozpietosci .. na silniku szczotkowym latałem i pakietach ni-mh chyba .. latał bardzo wolno .. - sprzedałem ... drugi model - esa latał baardzo szybko jak dla mnie i było super, teraz nie mam samolotu i planuje kupić jakiegoś elektroszybowca z epp ;]
jarro Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Opublikowano 24 Sierpnia 2009 Może jakiegos gws ze sklepu nastik np. fw 190 lub Texan ,obydwa metr rozpietosci kosztuja 180 zl bez wyposażenia wiec te mozesz sobie dobrac wedle swojego pomyslu . Lata sie nimi calkiem łatwo pod warunkiem że juz sie umi latac
meloow Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 drugi model - esa latał baardzo szybko jak dla mnie i było super, teraz nie mam samolotu i planuje kupić jakiegoś elektroszybowca z epp ;] czyli latał stanowczo za szybko skoro już go nie masz :mrgreen: PS. najlepiej dobierz model do posiadanaego wyposażenia !
Maciej Ritmann Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 a ja ci proponuje zbuduj sobie rwd 5 by skazoo. prócz tego, że będziesz miał przyjemność przy oblatywaniu, to nauczysz się tego i owego o budowie modelu. Fajna zabawa za naprawdę niewielkie pieniądze. a jak dobrze pokombinujesz, to uda ci sie tak poprzerabiać plany, że zrobisz dolnopłacik:)
Slawek_9000 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 drugi model, to powinen być jakiś do ćwiczenia akrobacji, żeby podnosić swoje kwalifikacje, czyli jakaś extra, katana czy coś w podobie
EnzO_CK Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Na drugi model polecam model ESA. Podstawową akrobacje zrobisz i przyzwyczaisz sie do większych prędkości i zwrotności modelu. Model ESA był moim drugim modelem po motoszybowcu i sobie z nim poradziłem. Ty nie powinieneś mieć z tym problemu. drugi model, to powinen być jakiś do ćwiczenia akrobacji, żeby podnosić swoje kwalifikacje, czyli jakaś extra, katana czy coś w podobieMyśle że w takim modelu na początek trzeba by mocno zmniejszyć wychylenia. a ja ci proponuje zbuduj sobie rwd 5 by skazoo. prócz tego, że będziesz miał przyjemność przy oblatywaniu, to nauczysz się tego i owego o budowie modeluMysle że trenerek to będzie marnowanie czasu. Nic nowego sie na nim nie nauczysz oprócz warsztatu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.