false Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Spodobał mi się ten model: http://www.nastik.pl/tiger-moth-p-296.html jednak ostatnio kiepsko z funduszami, i na wyposażenie mnie nie stać. Mam dzwonek TP 2409-1200, odbiornik e-sky 6 kan. i serwa TP SG-50 ( 2 na lotki + wysokość). Regulator to TP 18A a na zasilanie pakiet 2s 800mAh. I tu kilka pytań: czy silnik nie będzie za duży i czy serwa nie będą za słabe?? Czy pakiet 2s wystarczy czy lepiej 3s?? Bo 3s mam tylko 1300 a to raczej za ciężki. No i jeszcze jakie śmigło przy zasilaniu 2s? Aha i czy ktoś wie z czego jest zrobiony ten model?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 To większy z GWSowskich TM - cały ze styropianu (mały TM ma płaty z depronu). Silnik będzie dobry, na zasilaniu 2S być może nawet za słaby (ale polecieć pewnie poleci). Serwo do lotek jest jedno i raczej powinno być ciut mocniejsze (klasy 9g). Tego modelu akurat nie miałem, ale identyczny pod względem rozmiarów i rozwiązań jest PT17, a tego sobie chwalę i myślę, że podobnie będzie latał TM400 o którym myślisz. Tu instrukcja: http://www.gwsus.com/english/service/book/airplane_manual.htm PS Mały TM z GWSa też jest super, ale to zupełnie inny model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damdam Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Potwierdzam opinię o Pt-17. Dobrze zrobiony i dobrze lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 5 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Model już się klei, a ja musze wybrać do niego jakiś napęd. Najprawdopodobniej zamówię coś z Hobbycity, choć możliwe że kupie w jednym z polskich sklepów. Jednak nie mam zielonego pojęcia co. Jaki silnik, pakiet (ilość cell, pojemność) no i jakie do tego śmigło?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Zwykły dzwonek , np E-max 2822, do tego lipol 3S 1000-1500 mAh, śmigło 9-10 cali. No i jeszcze regiel jakieś 25A dla pewności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
false Opublikowano 6 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 jary14, dzięki, najprawdopodobniej zamówie w HC silnik FC 28-22, do tego 2x turnigy 3s 1000mAh, regler HK 25A i poeksperymentuje ze śmigłami 9-10 calowymi.. A teraz kilka fotek z budowy: Cały zestaw zaraz po wyciągnięciu z pudełka 2 połówki kadłuba Skrzydła i stateczniki Gotowe dolne skrzydło: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.