false Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Spodobał mi się ten model: http://www.nastik.pl/tiger-moth-p-296.html jednak ostatnio kiepsko z funduszami, i na wyposażenie mnie nie stać. Mam dzwonek TP 2409-1200, odbiornik e-sky 6 kan. i serwa TP SG-50 ( 2 na lotki + wysokość). Regulator to TP 18A a na zasilanie pakiet 2s 800mAh. I tu kilka pytań: czy silnik nie będzie za duży i czy serwa nie będą za słabe?? Czy pakiet 2s wystarczy czy lepiej 3s?? Bo 3s mam tylko 1300 a to raczej za ciężki. No i jeszcze jakie śmigło przy zasilaniu 2s? Aha i czy ktoś wie z czego jest zrobiony ten model??
hubert_tata Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 To większy z GWSowskich TM - cały ze styropianu (mały TM ma płaty z depronu). Silnik będzie dobry, na zasilaniu 2S być może nawet za słaby (ale polecieć pewnie poleci). Serwo do lotek jest jedno i raczej powinno być ciut mocniejsze (klasy 9g). Tego modelu akurat nie miałem, ale identyczny pod względem rozmiarów i rozwiązań jest PT17, a tego sobie chwalę i myślę, że podobnie będzie latał TM400 o którym myślisz. Tu instrukcja: http://www.gwsus.com/english/service/book/airplane_manual.htm PS Mały TM z GWSa też jest super, ale to zupełnie inny model.
damdam Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Potwierdzam opinię o Pt-17. Dobrze zrobiony i dobrze lata.
false Opublikowano 5 Września 2009 Autor Opublikowano 5 Września 2009 Model już się klei, a ja musze wybrać do niego jakiś napęd. Najprawdopodobniej zamówię coś z Hobbycity, choć możliwe że kupie w jednym z polskich sklepów. Jednak nie mam zielonego pojęcia co. Jaki silnik, pakiet (ilość cell, pojemność) no i jakie do tego śmigło??
jary14 Opublikowano 5 Września 2009 Opublikowano 5 Września 2009 Zwykły dzwonek , np E-max 2822, do tego lipol 3S 1000-1500 mAh, śmigło 9-10 cali. No i jeszcze regiel jakieś 25A dla pewności
false Opublikowano 6 Września 2009 Autor Opublikowano 6 Września 2009 jary14, dzięki, najprawdopodobniej zamówie w HC silnik FC 28-22, do tego 2x turnigy 3s 1000mAh, regler HK 25A i poeksperymentuje ze śmigłami 9-10 calowymi.. A teraz kilka fotek z budowy: Cały zestaw zaraz po wyciągnięciu z pudełka 2 połówki kadłuba Skrzydła i stateczniki Gotowe dolne skrzydło:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.