stach34 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Witam , mam taki problem . Musze przewinąć sobie silnik outrunner . Zdjąłem już prawie wszystko - został już tylko stator z uzwojeniami. Nie mogę go zdjąć bo jest przyklejony zywicą do silnika , prawdopodobnie distal. Jak rozpuścić tą żywice ? Prubowałem już podgrzewać do wysokiej temperatury ale uzyskałem tylko efekt : z twardego zrobiło się lekko gumowate i jak wystygnął spowrotem twarde. Dzieki za pomoc. ps. może jakiś rozpuszczalnik znacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=19346&highlight=magnes%F3w Zobacz ostatni post Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Trafiłeś bo to silniczek turnigy Ale już przewijany :/ i został zalany żywicą , distal. Tam pisze że metanol działa na oryginalną zywice . Tu też zadziała ? Skąd wziąść ten metanol ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Trafiłeś bo to silniczek turnigy Ale już przewijany :/ i został zalany żywicą , distal. Tam pisze że metanol działa na oryginalną zywice . Tu też zadziała ? Skąd wziąść ten metanol ? Wiesz co jest głównym składnikiem paliwa do motorków żarowych :?: :idea: :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Metanol na 90% nawet nie zechce ruszyć distalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 aceton ale długo się musi moczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 zobacze ten aceton , ile trzeba moczyć , dzień wystarczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 zobacze ten aceton , ile trzeba moczyć , dzień wystarczy ? Zamocz i sprawdzaj kiedy żywica puści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.