stach34 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Witam , mam taki problem . Musze przewinąć sobie silnik outrunner . Zdjąłem już prawie wszystko - został już tylko stator z uzwojeniami. Nie mogę go zdjąć bo jest przyklejony zywicą do silnika , prawdopodobnie distal. Jak rozpuścić tą żywice ? Prubowałem już podgrzewać do wysokiej temperatury ale uzyskałem tylko efekt : z twardego zrobiło się lekko gumowate i jak wystygnął spowrotem twarde. Dzieki za pomoc. ps. może jakiś rozpuszczalnik znacie ?
Gość Anonymous Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=19346&highlight=magnes%F3w Zobacz ostatni post
stach34 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Trafiłeś bo to silniczek turnigy Ale już przewijany :/ i został zalany żywicą , distal. Tam pisze że metanol działa na oryginalną zywice . Tu też zadziała ? Skąd wziąść ten metanol ?
buwi777 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Trafiłeś bo to silniczek turnigy Ale już przewijany :/ i został zalany żywicą , distal. Tam pisze że metanol działa na oryginalną zywice . Tu też zadziała ? Skąd wziąść ten metanol ? Wiesz co jest głównym składnikiem paliwa do motorków żarowych :?: :idea: :!:
Konrad Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Metanol na 90% nawet nie zechce ruszyć distalu.
stach34 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Autor Opublikowano 28 Sierpnia 2009 zobacze ten aceton , ile trzeba moczyć , dzień wystarczy ?
Rafal B. Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 zobacze ten aceton , ile trzeba moczyć , dzień wystarczy ? Zamocz i sprawdzaj kiedy żywica puści.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.