adiks7 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Czy do panelu startowego musi być koniecznie akumulator żelowy, mam w domu ze trzy akumulatory po motorach dlatego pytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 nie musi być, ale jest poprostu lżejszy od ołowiowego samochodowego mozesz zastosowac inny, jezeli chce ci się dźwigać, ale musi mieć napięcie 12v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Czy do panelu startowego musi być koniecznie akumulator żelowy, mam w domu ze trzy akumulatory po motorach dlatego pytam. Jak najbardziej możesz zastosować. Tylko nie płacz jak przez przypadek "przewrócisz" skrzynkę z akku. A jak z wydajnością / pojemnością ? Jak wystarcza to może być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 aku żelowy moze pracowac w każdej pozycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 aku żelowy moze pracowac w każdej pozycji Jeżeli to do mojego postu to ja pisałem o tych "motorowych". A one to chyba normalne ołowiane z elektrolitem :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Air Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Co się stanie po przewróceniu? Kiedyś upuściłem 72Ah akumulator samochodowy z pół metra na beton, nie dość że dość mocno grzmotnął to się jeszcze wywrócił. I co? Zupełnie nic. Działa do dzisiaj doskonale (mimo że już wtedy był dość leciwy). Nie polecam oczywiście takiego traktowania (upuszczania na beton) bo cele z elektrolitem mogą popękać, ale przewrócenie zaszkodzić nie powinno... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Przy zalewanych akumulatorach róznie bywa, jedne przeżyją przewrócenie na bok inne wyleją kwas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Czy zakup akumulatora żelowego jest problemem? 7Ah kosztuje niecałe 40zł. To jeden z najmniejszych wydatków związanych z naszym hobby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 7Ah kosztuje niecałe 40zł. 40PLN to taki najtańszy, ja preferuje co najmniej średnią półke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adiks7 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Czy zakup akumulatora żelowego jest problemem? 7Ah kosztuje niecałe 40zł. To jeden z najmniejszych wydatków związanych z naszym hobby.Problemem nie jest, ale napisałem że mam kilka aku które instaluje się w motorach, więc jak mam to wykorzystam, a za 40 zł mam już klips Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 i dobrze myślisz .... jak masz odpowiednie to po co kupować, tylko ostrożnie z nimi się obchodź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Jeżeli bezobsługowe to ZAZWYCZAJ są szczelne i nic nie grozi, ale ZWYKŁE zalewowe nie mogą być "hermetik" i ciekną po przewróceniu. I prowdopodobnie AIR w owym nieszczęsnym momencie miał w reku bezobsługowy - szczelny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.