Tomek_W Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 A jakim sposobem Ci się udało go spalić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 26 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Kupiłem Hobbyking SS Series 60-70A ESC no i spalił się.. nawet silnik nie poszedł na pełnych obrotach przy śmigle 18x10 a wcześniej kilka lotów bez problemu na śmigle 18x8 przy zmierzonym prądzie 32A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Telemaster może pełnoprawnie być nazywany holówką Jako pilot, powiem tak: pierwszy raz holowałem, 10 lotów i wszystko gra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Drugie zdjęcie niesamowicie mi się podoba Co to za model na holu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 22 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Mnie też się podoba (tu szacunek dla fotografa - Grzesiek " majster - klepka " ) Z pozycji pilota szybowca powiem , że latało mi się bardzo przyjemnie i o wiele łatwiej niż kiedyś za benzynowym Pilatusem . Telemaster holuje powoli , szybowiec nie ma tendencji do wychodzenia wysoko ponad holówkę i chyba z powodu mniejszej szybkości łagodniej reaguje na wszelkie korekty toru lotu. Kto się holował ten wie o co biega. Szybowiec to konstrukcja p. K. Jasińskiego jakieś 20 lat wstecz dostępna w CSH jako zestaw. Od lat służy u mnie za model "do zadań specjalnych " Rozp. 2,5 m , waga ok. 2,2 kg , profil HQ 2,5 / 9 . O ile pogoda pozwoli , w kolejce czeka Pilatus B4 rozp. 3m. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B. Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2009 Tomek a na jakim ostateczne śmigle pracuje Telemaster? Ja założyłem aktualnie 18x10 ale nie zdążyłem testować w locie po tym jak już dostałem nowy regulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 6 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2009 Holowaliśmy najpierw na 18x8 Turnigy. Ale je zepsułem Więc poszło największe dostępne w Polsce APC Elektro - 16x10. Acz dla mnie jako holującego to 18x8 było świetne. 16 cali to zdecydowanie za mało. Cały czas mam chęć zapakować do tego samolociku tak 20x8 Dopisane: espritmodel.com - od ręki APC Elektro w cenie drewnianych Turnigy Electric. I są wymiary takie jak 20x8 i 19x8 :jupi: No to ja pogoda pozwoli test na 18x10 i zobaczymy w jakie śmigła się pójdzie. Znów dopisane: Dziś Telemajster halował na śmigle 18x10 Pilatusa B4 o wymiarach 3x3 (rozp. 3m i waga około - poniżej 3kilo). Holowałem na 75 - 80% maksa, silnik zimny, regiel zimny, pakiety leciutko ciepłe. Ale w sumie rozładowałem je do 3V/ogniwo... Efekt to 8 holi plus 2 krótkie loty samym modelem na 1 pakiecie. Hol to około 1:20 ciągnięcia i lądowanie bez silnika. Myślę że byłoby 9 holi gdyby nie to że po ziemi kołowałem modelem zamiast go po prostu ściągnąć. Do modeli powiedzmy 4 kilo wagi myślę że spokojnie wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 A ja mam jakis filmik z holowania Telemasterem Pilatusa, nakrecony jakos na jesieni 2009: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Jakbym skądś znał to miejsce i te modele Co tam jeszcze Paweł masz ciekawego zachomikowane :?: Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alchemique Opublikowano 8 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2010 Niestety zadnych starych filmikow juz nie mam ;( Ale sezon w pelni wiec jak bede w Lublinie to bedziemy krecic! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.