Tomek_W Opublikowano 26 Października 2009 Opublikowano 26 Października 2009 A jakim sposobem Ci się udało go spalić ?
Adam B. Opublikowano 26 Października 2009 Autor Opublikowano 26 Października 2009 Kupiłem Hobbyking SS Series 60-70A ESC no i spalił się.. nawet silnik nie poszedł na pełnych obrotach przy śmigle 18x10 a wcześniej kilka lotów bez problemu na śmigle 18x8 przy zmierzonym prądzie 32A
Pawel_W Opublikowano 22 Listopada 2009 Opublikowano 22 Listopada 2009 Telemaster może pełnoprawnie być nazywany holówką Jako pilot, powiem tak: pierwszy raz holowałem, 10 lotów i wszystko gra
Adam B. Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Opublikowano 22 Listopada 2009 Drugie zdjęcie niesamowicie mi się podoba Co to za model na holu?
Tomek_W Opublikowano 22 Listopada 2009 Opublikowano 22 Listopada 2009 Mnie też się podoba (tu szacunek dla fotografa - Grzesiek " majster - klepka " ) Z pozycji pilota szybowca powiem , że latało mi się bardzo przyjemnie i o wiele łatwiej niż kiedyś za benzynowym Pilatusem . Telemaster holuje powoli , szybowiec nie ma tendencji do wychodzenia wysoko ponad holówkę i chyba z powodu mniejszej szybkości łagodniej reaguje na wszelkie korekty toru lotu. Kto się holował ten wie o co biega. Szybowiec to konstrukcja p. K. Jasińskiego jakieś 20 lat wstecz dostępna w CSH jako zestaw. Od lat służy u mnie za model "do zadań specjalnych " Rozp. 2,5 m , waga ok. 2,2 kg , profil HQ 2,5 / 9 . O ile pogoda pozwoli , w kolejce czeka Pilatus B4 rozp. 3m. Pozdrawiam.
Adam B. Opublikowano 22 Listopada 2009 Autor Opublikowano 22 Listopada 2009 Tomek a na jakim ostateczne śmigle pracuje Telemaster? Ja założyłem aktualnie 18x10 ale nie zdążyłem testować w locie po tym jak już dostałem nowy regulator.
Pawel_W Opublikowano 6 Grudnia 2009 Opublikowano 6 Grudnia 2009 Holowaliśmy najpierw na 18x8 Turnigy. Ale je zepsułem Więc poszło największe dostępne w Polsce APC Elektro - 16x10. Acz dla mnie jako holującego to 18x8 było świetne. 16 cali to zdecydowanie za mało. Cały czas mam chęć zapakować do tego samolociku tak 20x8 Dopisane: espritmodel.com - od ręki APC Elektro w cenie drewnianych Turnigy Electric. I są wymiary takie jak 20x8 i 19x8 :jupi: No to ja pogoda pozwoli test na 18x10 i zobaczymy w jakie śmigła się pójdzie. Znów dopisane: Dziś Telemajster halował na śmigle 18x10 Pilatusa B4 o wymiarach 3x3 (rozp. 3m i waga około - poniżej 3kilo). Holowałem na 75 - 80% maksa, silnik zimny, regiel zimny, pakiety leciutko ciepłe. Ale w sumie rozładowałem je do 3V/ogniwo... Efekt to 8 holi plus 2 krótkie loty samym modelem na 1 pakiecie. Hol to około 1:20 ciągnięcia i lądowanie bez silnika. Myślę że byłoby 9 holi gdyby nie to że po ziemi kołowałem modelem zamiast go po prostu ściągnąć. Do modeli powiedzmy 4 kilo wagi myślę że spokojnie wystarczy.
alchemique Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 A ja mam jakis filmik z holowania Telemasterem Pilatusa, nakrecony jakos na jesieni 2009:
Tomek_W Opublikowano 7 Czerwca 2010 Opublikowano 7 Czerwca 2010 Jakbym skądś znał to miejsce i te modele Co tam jeszcze Paweł masz ciekawego zachomikowane :?: Pozdrawiam.
alchemique Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Niestety zadnych starych filmikow juz nie mam ;( Ale sezon w pelni wiec jak bede w Lublinie to bedziemy krecic!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.