Mellon-68 Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Opublikowano 14 Listopada 2009 Dziś pomimo super pogody nie dało sie latać, bo z lotniska zrobiło sie jezioro (po miesiącu ciągłego deszczu zamiast z samolotami mogliśmy zabrać ze sobą motorówki :evil: ). Ale za to sprawdziliśmy osiągi MVVS 26 IFS z przerobionym tłumikiem i... na śmigle BIELA 18x6 jest teraz 7400rpm. To jest 300 rpm więcej czyli około +0,5 kg ciągu. Opłacało się podłubać!
woj-tech Opublikowano 14 Listopada 2009 Opublikowano 14 Listopada 2009 Witam I kleimy wszystko na JB WELD Czy kleiłeś już wcześniej na ten "specyfik"? Interesuje mnie trwałość połączenia bo na tłumiku występują jednak spore drgania.
Mellon-68 Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Opublikowano 14 Listopada 2009 JB Weld jest bardzo dobry! Kiedyś (ze dwa lata temu) wkleiłem nim na stałe gaźnik do karkasu w ST 46 ABC. w którym była tylko połówka tulejki (silnik latał potem u mnie ze 30 godzin, sprzedałem go i dalej latał bez reklamacji). Z tłumikiem JB też miał u mnie doświadczenie w OS 91 FS SII, do którego wkleiłem kolanko wylotowe tłumika do uszkodzonej głowicy - wszystko OK. Taką samą przeróbkę tłumika jak opisałem zrobił wcześniej WOJCIO w swoim MVVS 35 cc i bez problemów ma conajmniej z 10 godzin przelatane. JB trzyma mocno i pewnie!
Mellon-68 Opublikowano 22 Maja 2010 Autor Opublikowano 22 Maja 2010 Dzisiaj wreszczie dzięki trzeźwości umysłu Lukasza został wreszcie nagrany lot. http://www.youtube.com/watch?v=uoi9Lce8Y9w "Występy były gościnne na lotnisku w Rudnikach. Pozdrowienia - SUPER ludzie są w Rudnikach!
kankrz Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Witam Mozesz podac jaka srednice ma maska silnika ? pozdro - KK
Mellon-68 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2010 Średnica otworu wlotowego - 130mm. Średnica owiewki w najszerszym miejscu (około 20 - 30 mm od wlotu) - 220mm Średnica owiewki przy kadłubie - 210mm POZDR.
kankrz Opublikowano 15 Czerwca 2010 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Dzieki serdeczne. Wyglada na to saito 182 wejdzie do niego. Silnik ma 195mm. Znalazlem te modele w UK w dobrej cenie, Wlasnie sie przymierzam Moglbys jeszcze zmierzyc ile jest od domku do smigla ?
Mellon-68 Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2010 Jak kiedyś będe zdejmował owiewkę to napiszę. Ale to akurat nie jest bardzo istotne. Odległośc jaka jest u mnie niedużo Ci powie, mój silnik jest na dystansach, a długość owiewki możesz przecież regulować. Nie bój nic - nie bedzie za krótka. Wymiary mvvs, który jest w moim yaku masz tu: http://www.modelpartner.ig.pl/sklep/index.php?p=galleryGalleryShow&iIdLink=453&iType=1&iPhoto=3 długość dystansów (to chyba - bo nie pamiętam na 100%) 20mm, porównaj sobie z wymiarami saito i będziesz miał - clear. POZDR.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.