Drako_27 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Witam Czy jest mozliwość zmienienia kierunku wychylenia serwa w opcji wygaszania silnika jak uaktywnie tą funkcję to zamiast zamykać przepustnice otwiera na max-a.?
Drako_27 Opublikowano 1 Września 2009 Autor Opublikowano 1 Września 2009 Nikt nie używa DX6i do spalinki jak wygaszacie silnik na trej aparaturze bo mi po uaktywnieniu funkcji daje max gaz a nie zamyka.
Drako_27 Opublikowano 1 Września 2009 Autor Opublikowano 1 Września 2009 tak ale dla tej funkci jest tylko uaktywinienie i wyłączenie nie ma opcji wychyleń jesli zaś zrobie revers na gazie to jest ok ale wtedy bede miał gaz w odwrotnej pozycji czyli dolne położenie drążka = max gaz
Marcin Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 Hmm, MX 16 ma coś takiego, że w ustawieniach podstawowych modelu ustawiasz, czy wolne obroty na gazie sa na rewersie czy nie (Idle UP/ Reversed) - może podobne rozwiązanie jest zastosowane u Ciebie?
MiQ27 Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 DX6i to wyrób JR, tak samo jak MX16. Możliwe, że dzielą te same tricki.
Drako_27 Opublikowano 1 Września 2009 Autor Opublikowano 1 Września 2009 idle up mam ale w programie heli a nie w akro pomużcie bo wyłacznie silnika palcem mnie męczy a mi się pomysły skonczyły nikt nie miał podobnego problemu w spalicne na DX6i?
MiQ27 Opublikowano 1 Września 2009 Opublikowano 1 Września 2009 jesli zaś zrobie revers na gazie to jest ok ale wtedy bede miał gaz w odwrotnej pozycji czyli dolne położenie drążka = max gazNo to przełóż orczyk na serwie.
Drako_27 Opublikowano 1 Września 2009 Autor Opublikowano 1 Września 2009 hmmm o tym nie pomyslałem jutro to sprawdze wielkie dzięki.
DARIUS1 Opublikowano 8 Września 2009 Opublikowano 8 Września 2009 Kolego trzeba ponownie zbindować i wszystko będzie ok
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.