Lejna Opublikowano 3 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2009 Witam Poszukuję instrukcji jak w temacie do Honey Bee King`a 3 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermind Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 mam do 2 jesli to ci w czyms pomoze a po co ci instrukcja przeciez nic skomplikowanego w tym heli nie ma napisz w czym masz problem to pomoge pzdr Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lejna Opublikowano 15 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Potrzebuję ją ponieważ moja przygoda dopiero się zacznie w lataniu helikami czekam na zamówionego HBK3 i nie mogę się doczekać !! wiem wiem zaraz ktoś będzie na mnie krzyczał że powinienem zaczynać od Lamy V3 albo V4 ale po przekalkulowaniu kosztów pomiędzy lamą a HBK3 podjąłem decyzję że zacznę od tego właśnie modelu może źle, może dobrze czas pokaże w końcu to decyzja należy do każdego indywidualnie. Jeżeli twoja instrukcja z HBK2 pomoże mi to chętnie ją poczytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khiledim Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 http://www.epheli.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=7053 Tu masz do V2 jak coś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermind Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 powiem tak ja swoja przygode z heli zaczynalem od spalinowej 30 i uwazam ze byl to trafny wybor poniewaz wiekszym modelem latwiej jest sie uczyc choc duzo wiekszy stres duzy jest bardziej stabilny i mniej poddatny na podmuchy wiatru i jest mniej narwany.A gadanie ze na poczatek lama to mozna sobie miedzy ksiazki wsadzic i moja rada nie sluchaj innych co do wyboru heli wybierz to co tobie najbardziej odpowiada i na tym sie ucz a lama nie ma nic wspolnego z prawdziwym lataniem wiekszym heli fakt mozna jedynie wyrobic sobie pewne nawyki i to wszystko ale rownie dobrze zrobisz to na symulatorze i od tego proponuje ci zaczac nie popelnij bledu wyciagajac heli prosto z pudelka i prubujac latac bo na 90% rozbijesz model tak jak powiedzialem najpierw symulato a pozniej latanie i czytaj,czytaj i jeszcze raz czytaj naucz sie budowy heli,regulacji,trymowania,pracy i ustawienia ogona im wiecej bedziesz wiedzial na temat ustawienia tym latwiej ci bedzie uczyc sie latac. Polecam to forum http://www.heliklubrc.org.pl/portal.php tu duzo sie dowiesz i otrzymasz normalne porady od normalnych ludzi a forum powyzej.......bez komentarza :roll: pzdr Artur P.s Jakbys potrzebowal pomocy w ustawieniu heli daj znac chetnie pomoge Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lejna Opublikowano 15 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 powiem tak ja swoja przygode z heli zaczynalem od spalinowej 30 i uwazam ze byl to trafny wybor poniewaz wiekszym modelem latwiej jest sie uczyc choc duzo wiekszy stres duzy jest bardziej stabilny i mniej poddatny na podmuchy wiatru i jest mniej narwany.A gadanie ze na poczatek lama to mozna sobie miedzy ksiazki wsadzic i moja rada nie sluchaj innych co do wyboru heli wybierz to co tobie najbardziej odpowiada i na tym sie ucz a lama nie ma nic wspolnego z prawdziwym lataniem wiekszym heli fakt mozna jedynie wyrobic sobie pewne nawyki i to wszystko ale rownie dobrze zrobisz to na symulatorze i od tego proponuje ci zaczac nie popelnij bledu wyciagajac heli prosto z pudelka i prubujac latac bo na 90% rozbijesz model tak jak powiedzialem najpierw symulato a pozniej latanie i czytaj,czytaj i jeszcze raz czytaj naucz sie budowy heli,regulacji,trymowania,pracy i ustawienia ogona im wiecej bedziesz wiedzial na temat ustawienia tym latwiej ci bedzie uczyc sie latac. Polecam to forum http://www.heliklubrc.org.pl/portal.php tu duzo sie dowiesz i otrzymasz normalne porady od normalnych ludzi a forum powyzej.......bez komentarza :roll: pzdr Artur P.s Jakbys potrzebowal pomocy w ustawieniu heli daj znac chetnie pomoge OK dzięki wielkie za rady jak tylko dostanę moje cudo to się podzielę wiadomością a jak będę potrzebował pomocy na pewno się odezwę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lejna Opublikowano 15 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 http://www.epheli.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=7053 Tu masz do V2 jak coś. chciałem instrukcję PL a ta nie jest do HBK3 mam też Angielską Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lejna Opublikowano 16 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 wreszcie dostałem wymarzonego HBK3 ale po podłączeniu baterii przez Balancer charger obydwie diody migają czyli z tego co wyczytałem coś jest nie tak druga sprawa zamocowałem mu baterię ale nie chce się wznosić dlaczego ?śmigła się rozkręcają ale nie podnosi się nie wiem może aparaturę mam źle ustawioną, a ustawioną mam tak: AIL - na dół ELE - na dół THR - do góry RUD - do góry przełącznik - Gyro.SW - 0 pokrętło - HOV.PIT - na środek pokrętło - CH5 - na środek IDLE UP - N gdy daję drążek z dołu do środka to śmigła się zatrzymują a jak od środka do góry to nic się nie dzieje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silvermind Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 po pierwsze naladuj pozadnie baterie po drugie sprawdz czy masz dobrze zalozone lopatybo kazdy moze sie pomylic :mrgreen: po trzecie wez instrukcje do reki i sprawdz czy chinole porobili dobre dlugosci snapow bo jak nie to moga byc zwalone katy lopat pzdr Artur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lejna Opublikowano 16 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 po pierwsze naladuj pozadnie baterie po drugie sprawdz czy masz dobrze zalozone lopatybo kazdy moze sie pomylic :mrgreen: po trzecie wez instrukcje do reki i sprawdz czy chinole porobili dobre dlugosci snapow bo jak nie to moga byc zwalone katy lopat pzdr Artur no właśnie że diody migają obydwie a pisze na tym Balancer Charger tak: "Red and Green light flashing: battery goes wrong" czyli coś jest nie tak hmm ja nie wiem co to są snapy jak ktoś będzie chętny do pomocy to moje GG 1681335 jestem po 16:00 proszę o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.