pablock81 Opublikowano 4 Września 2009 Opublikowano 4 Września 2009 Witam, Obecnie jestem w trakcie budowy Piper Cub J3 - rozpiętość 120 cm. Proszę o informację czy na stateczniki można stosować depron rowkowany (izofloor). Pozdrawiam
Paweł R Opublikowano 4 Września 2009 Opublikowano 4 Września 2009 Można ale ja w TOTO 0 okleiłem 1mm balsą bo mi się nie podobało a wcale aż tak ciężko nie było
Piotrek_G Opublikowano 4 Września 2009 Opublikowano 4 Września 2009 To ja poradziłem sobie z rowkami w ten sposób, że dwa paski 6mm podkładu pod panele zeszlifowałem na grubość 3mm i połączyłem ze sobą klejem UHU Por. Wyszło idealnie i sztywno.
madrian Opublikowano 4 Września 2009 Opublikowano 4 Września 2009 Można. Oklej po prostu statecznik taśmą lub papierem.
pablock81 Opublikowano 4 Września 2009 Autor Opublikowano 4 Września 2009 A jeżeli poziomy zostawie rowkowany od spodu ?? chyba powinno być ok
blondynixx Opublikowano 4 Września 2009 Opublikowano 4 Września 2009 Może być, ale zawsze możesz wysmarować wikolem lekko rozwodnionym lub nie rozwodnionym, wyrówna się na powierzchni i zakryje rowki
Grzesiek80 Opublikowano 4 Września 2009 Opublikowano 4 Września 2009 Może być, ale zawsze możesz wysmarować wikolem lekko rozwodnionym lub nie rozwodnionym, wyrówna się na powierzchni i zakryje rowki Tak, i waga wzrośnie dwukrotnie :crazy: :crazy:
blondynixx Opublikowano 4 Września 2009 Opublikowano 4 Września 2009 Strasznie dużo waży wikol na małym, depronowym stateczniku :lol2:
MiQ27 Opublikowano 4 Września 2009 Opublikowano 4 Września 2009 Wikol to nie szpachlówka, kurczy się przy schnięciu. Rowki dalej będą. Soudal ewentualnie, ten co to się spienia na wilgotno (D4/B4). Oklej tak jak koledzy radzą.
blondynixx Opublikowano 4 Września 2009 Opublikowano 4 Września 2009 Mi wyrównał i gdy pomalowałem nie było ich widać a powierzchnia była równa :roll:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.