matali1 Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 jestem w trakcie budowy tego f-18 http://www.parkjets.com/F-18-jetset44.html ...troche poczytalem i wiem ze to nie pierwszy model z tych planow na forum...jednak wszystkie maja smigielko w :ass: :wink: a ja planuje naped tunelowy...na predkosci mi nie zalezy a ograniczenia finansowe zdecydowaly ze turbinka bedzie naprawdopodobniej taka http://www.4hobby.pl/product_info.php?info=p8324_Nap-d-tunelowy---EDF--58-mm.html czy ona wystarczy? model depronowy rozpietosc 62cm. jaki pozostaly osprzet? silnik szczotkowy wiec regulator bedzie tanszy...planuje sprzegnac lotki z sterem kierunku wiec aparatura 3 kanalowa wystarczy...jakie serwa? jakies porady co do projektu? moje pytania moga wydac sie dziecinne lecz nigdy nie skladalem elektroniki do modelu...zawsze kupowalem gotowe zestawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 silnik szczotkowy wiec regulator bedzie tanszy Tu bym się kłócił... jakie serwa? Serwa mini. (9 gram) Np. HTX900 Ja bym się zastanowił, czy robienie z niego modelu na 3 kanały ma sens...Jeśli masz aparaturę, która pozwala Ci zrobić tyle kanałów ile potrzeba, to nie ma nad czym się zastanawiać. Jesteś nowy, to się zapytam... Który to będzie model ?? (I dopisz wiek do profilu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Jeśli masz aparaturę, która pozwala Ci zrobić tyle kanałów ile potrzeba, to nie ma nad czym się zastanawiać.Wlasnie potrzeba tylko 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 powiem tutaj tyle: robilem ten model, ale do poprawnego lotu potrzebuje prędkosci i ciągu zeby wogole byl stabilny czyli naped szczotkowy odpada za cene szczotkowego mozna kupic bezszczotke w chinach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matali1 Opublikowano 6 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 jakis link do polskiego sklepu z takimi chinskimi turbinkami? to bedzie moj 3 model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 6 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 czy ona wystarczy?Jest szansa, że wystarczy, ale nie wierz w ponad 400g ciągu z silnikiem szczotkowym.Ze zdjęcia to wygląda na kopię GWS EDF55, a nawet oryginał z silnikiem szczotkowym 300H ma ciąg maksymalny bliższy 200g: http://www.gwsus.com/english/product/powersystem/edf55.htm Natomiast sama turbinka GWSa 55 jest warta polecenia, pasuje silnik do fi 24mm. Ja używałem z silniczkami 2040 kv3200 i przy zasilaniu 3S nie było bicia, mocy wystarczało do spokojnego latania prawie 600g modelem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matali1 Opublikowano 6 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 szykalem tych silniczkow w polskich sklepach i w wielu sa w ofercie tylko np "brak towaru" itp..niestety boje sie kupowac w obcojezycznych. moze ktos zna sklep gdzie jest dostapny :wink: a moze ktos sprzeda uzywany?? kupie tez 3 serwa odbiornik aparature 3-4ch i oczywiscie regulator :wink: moj poprzedni model sprzedalem w calosci i nie mam nic aktualnie wiec potrzebna mi cala elektronika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 A co jest takiego strasznego w "obcojęzycznych"? Skoro nie ma w Polsce to się kupuje tam gdzie są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.