darek.3333 Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Jak się dobiera ciepłotę świecy? Podobno w zimie (zbliża się) trzeba latać na cieplejszej świecy niż w lecie. Poza tym parametrami zależnymi są - dodatek nitro w paliwie i pojemność silnika. No i mi się pomieszało. Wcześniej gdzieś przeczytałem , że swieca OS A3 jest zimna a OS 8 ciepła (cytuję z pamięci) a w ostatnich dyskusjach twierdzono odwrotnie. Wieć jak jest ostatecznie... :wink: Wczoraj padła mi pierwsza moja świeca a3 :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 odwrotnie jak napisałeś A 8 zimna A3 ciepla . Parametry wg producenta silnika i będzie OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 5 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 Dzięki - teraz sobie trochę poukładałem :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2009 najlepiej samemu sobie świecę zrobić to będziesz wiedział co i jak... http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=1489 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 7 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 najlepiej samemu sobie świecę zrobić to będziesz wiedział co i jak... Może trochę więcej wskazówek? Czy jak się posiada kombinerki, nóż do tapet i kilka śrubokrętów to da radę tym zrobić świecę? :wink: Najchętniej to bym sobie też wystrugał jakiegoś 4-ro takta ala Saito dwucylintrowego ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Jaka świeca jest każdy widzi, wszystkie materiały potrzebne do jej stworzenia są ogólnie dostępne więc nic tylko robić.... Te ze zdjęcia zostały wykonane amatorsko... Ja też szykuję się do produkcji - muszę jeszcze tylko zrobić sobie zgrzewarkę w celu mocowania drutu do elektrody.... Poza tym spalone świece można też naprawiać dając im nowy wkład... Nic prostszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buwi777 Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Jaka świeca jest każdy widzi, wszystkie materiały potrzebne do jej stworzenia są ogólnie dostępne ... Poza tym spalone świece można też naprawiać dając im nowy wkład... Nic prostszego. Tzn gdzie takowy "drucik" platynowy ew. sprężynkę można nabyć ?? Pytałem za rogiem w spożywczym i nie mieli :twisted: :devil: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Platyna na druciku dziala jako katalizator reakcji wiec zwykły drut oporowy na pewno sie nie nadaje. Zapewne takiego drutka w sklepie metalowym sie nie dostanie :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek.3333 Opublikowano 9 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 może trzeba iść do jubilera... nic prostszego :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 9 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 buwi777, a chleb to pewnie w obuwniczym kupujesz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.