rogi23 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Witam, niestety mam problem już znany i omawiany. Posiadam plany w formacie pdf. Chcę je podzielić na kilka stron formatu A4 a następnie po wydrukowaniu złączyć w całość. Jakim programem mogę to zrobić? Czytałem, że można podzielić w Corelu. Niestety nie posiadam tej aplikacji. Czy ktoś kto ma ten program mógłby mi to zrobić? Są to plany depronowca Extra 330L. Link do planów :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 nie wiem czy to coś pomoże ale ja zrobiłem extre 300 z planow zamieszczonych z http://www.3dbatix.com/?view=plans znajdują się tu plany w całości i pokrojone na kartki a4 Model bardzo polecam , bardzo fajnie latajaca konstrukcja a modele maja bardzo zbliżona rozpiętość i wygląd a tak wygląda model w moim wykonaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Dzięki Wybiorę alternatywę i zrobię model z tych planów, które mi dałeś. Ale dla spokoju ducha pobawię się jeszcze w z tym dzieleniem planów (to tak na przyszłość) Więc wątek jak najbardziej aktualny Dzięki, pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czhomik Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 to jak będziesz wiedział jak to się dzieli to napisz na forum bo ja też jestem ciekawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ok, jak tylko się dowiem to opracuję to wszystko Napiszę przy użyciu jakich programów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Otworzyłem te plany za pomocą Corela i wychodzi mi 28 stron A4. Do sklejenia oczywiście. A dzielić nie trzeba zrobi to za WAS drukarka wystarczy zaznaczyć w opcjach "drukuj z podziałem na fragmenty" i jeszcze można zaznaczyć drugą opcję obok "drukuj znaczniki" na każdej kartce będą umieszczone znaki linii cięcia i sklejenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogi23 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Dziękuję bardzo za odpowiedź Problem rozwiązany. Jednak dla ułatwienia innym osobom nie posiadającym Corela, poszukam może jakiejś aplikacji freeware, która zrobi to w taki sam sposób. Dziękuję za pomoc, pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.