rogi23 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Witam, niestety mam problem już znany i omawiany. Posiadam plany w formacie pdf. Chcę je podzielić na kilka stron formatu A4 a następnie po wydrukowaniu złączyć w całość. Jakim programem mogę to zrobić? Czytałem, że można podzielić w Corelu. Niestety nie posiadam tej aplikacji. Czy ktoś kto ma ten program mógłby mi to zrobić? Są to plany depronowca Extra 330L. Link do planów :roll:
czhomik Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 nie wiem czy to coś pomoże ale ja zrobiłem extre 300 z planow zamieszczonych z http://www.3dbatix.com/?view=plans znajdują się tu plany w całości i pokrojone na kartki a4 Model bardzo polecam , bardzo fajnie latajaca konstrukcja a modele maja bardzo zbliżona rozpiętość i wygląd a tak wygląda model w moim wykonaniu
rogi23 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Dzięki Wybiorę alternatywę i zrobię model z tych planów, które mi dałeś. Ale dla spokoju ducha pobawię się jeszcze w z tym dzieleniem planów (to tak na przyszłość) Więc wątek jak najbardziej aktualny Dzięki, pozdrawiam!
czhomik Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 to jak będziesz wiedział jak to się dzieli to napisz na forum bo ja też jestem ciekawy
rogi23 Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Ok, jak tylko się dowiem to opracuję to wszystko Napiszę przy użyciu jakich programów itp.
Osa Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Otworzyłem te plany za pomocą Corela i wychodzi mi 28 stron A4. Do sklejenia oczywiście. A dzielić nie trzeba zrobi to za WAS drukarka wystarczy zaznaczyć w opcjach "drukuj z podziałem na fragmenty" i jeszcze można zaznaczyć drugą opcję obok "drukuj znaczniki" na każdej kartce będą umieszczone znaki linii cięcia i sklejenia.
rogi23 Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Dziękuję bardzo za odpowiedź Problem rozwiązany. Jednak dla ułatwienia innym osobom nie posiadającym Corela, poszukam może jakiejś aplikacji freeware, która zrobi to w taki sam sposób. Dziękuję za pomoc, pozdrawiam!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.