jary14 Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Witam, Jakieś 2 lata temu, jak byłem w Czechach udało mi się kupić model park-flyera od Potensky - "Christen Eagle" . Kupiłem go okazjonalnie bo za 2000 czeskich koron(260zł). Model był z silnikiem (300 z przekładnią i z składanym śmigłem 10' ) i regulatorem. Model jakoś tak cały czas czekał na swoją kolej... no i chyba się doczekał Chcę z niego zrobić takie latadełko pod dom. Mam zamiar do niego wsadzić:(To co mam na składzie :wink: ) - Silnik Emax 2822 - Regiel SS 18A - Pakiet Pelikan 750mAh 3S - 3x serwo 9g - Odbiornik -Jeti REX 5 PLUS Trochę danych: Rozpiętość: 730mm Długość: 670mm Waga: ?? mam nadzieję się zmieścić z 300g... To znalazłem po wyjęciu z pudełka: Teraz tylko się zastanawiam, czy bawić się wg instrukcji i ukrywać osprzęt w środku, czy po prostu na rzepach dać go na zewnątrz ?? Narazie tyle, przedstawiłem model i plany. Będę zamieszczał relację z składania/lotów modelu. Piszcie co myślicie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Hey Moim skromnym zdaniem najlepiej na rzepach wszystko zamontowac Nie ma co się bawic w dłubanie kadłuba pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Wedlug mnie warto poświecic godzinkę czasu więcej na upakowanie wszystkiego do kadluba niż latać modelem ktory z daleka bedzie odstraszal sterczacymi serwami,reglerem i kablami.To jest zbyt ładny dwupłacik by montować sprzęt jak w deproniaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 Powiem tak: Mój emax cf2822 na śmigle 10 x 4,7 i 9x5 brał więcej jak 15 A. Kiepsko więc widzę te pakieciki 750 mah do niego, chyba że mają wydajność 30C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 15 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 jak kupiłes dosyć tanio taki ładny modelik to moim zdaniem zadbaj aby jak najlepiej wyglądał upchaj wyposazenie w kadlubie bo w koncu nie masz jakiegos bardzo cienkiego widac po zdjęciu ze jest gruby ja bym go jeszcze ładnie pomalował i wyszedl by super dwupłacik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 15 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Września 2009 ja bym go jeszcze ładnie pomalował i wyszedl by super dwupłacik Malowanie będzie - EPP się fajnie maluje, a mam jeszcze parę farb. Chyba masz rację, wyposażenie jakoś upcham. Jutro może usiądę do modelu, to zdam relację jak kupiłes dosyć tanio taki ładny modelikA no tanio - magiczne słowo "SLEVA" czyli rabat po czesku :wink: Wtedy na dodatek latałem na samych szczotkach to w ogóle bajka, ale mi (jak wszystkim) szczotki już przeszły, a tu dalej wychodzi niedrogo :jupi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 20 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 i jak tam dwuplacik ? pomalowałeś juz go i oblatałes? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 20 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2009 Wstyd się przyznać, ale jest w takim stanie jak na zdjęciach. :oops: :oops: :oops: Chwilowy brak czasu, ale cały czas o nim oczywiście pamiętam Myślę, że niedługo coś się ruszy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Powiem tak: Mój emax cf2822 na śmigle 10 x 4,7 i 9x5 brał więcej jak 15 A. Kiepsko więc widzę te pakieciki 750 mah do niego, chyba że mają wydajność 30C Emax jest troche przewymiarowany w stosunku do tegomodelu. mam dwuplacika deprona tej rozpietosci i wagi, latam z pakietem 360mAh i smiglem 7x4, lata jakies 8 minut spokojnego lotu. Wiec jak zalozysz smiglo 8x4 to bedzie mogl zawisy robic. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 21 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Mam jeszcze taki i pakiet 300mAh, mówisz, że byłby lepszy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 Ten bedzie za slaby, ja latalem z podobnym silnikiem, ale 19g i pakietem 3s, ale to było bujanie sie po niebie, i pod koniec pakietu był bardzo słaby. Ledwo się unosił. tu potrzebne byłoby coś pośredniego, tak 30g wagi. Ale jak nie masz to nie ma co grymasić, zakładaj Emaxa, i śmigło 8x4. lub nawet 7x6 Bedzie wtedy pobierał z 6 A prądu maksymalnie, a do lotu spokojnego pewnie nie więcej niż 3A, a pewnie i mniej. wystarczy na 8 minut lotu. A w przyszłości dasz mu pakiet z 800mAh. Ja latałem na Emaxie z pakietam 360mAh i z pakietem 1000mAh. Na obydwu byó dobrze. Śmigło 7x6 i 8x4 (ZALEŻNIE OD PAKIETU). Ja latałem Pet Mate, baaardzo podny.. http://www.baxter.sylaba.pl/PatMateluty2008.wmv Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 23 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2009 Żeby nie było, że całkowicie nic nie robię, wstawię parę fotek z dzisiejszego dłubania. Najpierw ster wysokości... cóż, trzymanie białego depronu z pudełku z innymi częściami to nie był dobry pomysł Potem przyszedł czas na Statecznik pionowy, tutaj trochę się zdziwiłem rozwiązaniem z instrukcji... wykałaczki w latadle ?? Ale spróbowałem i coś mi się zdaje, ze to się sprawdzi. I na koniec dokleiłem jeszcze fotka kadłuba... Wręga ze zdjęcia najprawdopodobniej zostanie zmieniona, bo jest do silnik klasy 300, a ja raczej nie zamierzam do szczotek wracać :wink: . Cóż.. narazie tyle, wiem, że mało, ale kleiłem UHU POR, więc tak czy owak trzeba poczekać. Myślę, że jutro dojdą skrzydła. Cały czas się zastanawiam co zrobić z tą elektroniką. Chyba jednak będzie na zewnątrz, ale porobię wnęki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperBeb Opublikowano 6 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Jak tam samolot?? Lata?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Tak jak widać z podpisu model poszedl pod młotek. Jakoś nie przepadam za 2-płatami. Więc nic w nim sie nie ruszyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.